I’ve got 50 tiny sesame rings from this amount of ingredient. Crunchy and totally homemade…

Ingredients

  • 100g butter, in room temperature
  • 1 egg, white and yolk separated
  • 1/3 cup cooking oil
  • 1/3 cup plain yogurt
  • ½ tsp salt
  • 1 tbsp sugar
  • 1 tsp baking powder
  • All-purpose flour (approx 4.5-5 cups)

For top

  • 1 egg white
  • Sesame seeds

Directions

In a medium bowl, combine all ingredients but egg white. Gradually add flour and make smooth, non sticky dough. Cover with a plastic wrap and let rest for 30 minutes.

Preheat the oven to 350 F. Grab some piece and give it ring shape. When you are all done with the dough, first dip their one side to egg white and then to sesame seeds next.

Place them on lightly greased baking tray and bake until lightly browned (generally, it takes 15 to 20 minutes).

……………………………………………………………….

Kaynağı bilinmeyen bir anne tarifi daha…aynı zamanda eski yılın son tarifi de…

Bu malzemeler ile 50 adet tuzlu simit elde ediliyor. Kandillerde de yapılabilecek bir alternatif.

Malzemeler

  • ½ paket margarin
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay k. tuz
  • 1 tatlı k. şeker
  • ½ paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5-5 sb)

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Susam

Yapılışı

Tüm malzemeleri, yumurta beyazı hariç, karıştırma kabına alıp karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yarım saat kadar dnlendirdikten sonra halka şekli verip önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Hafif yağlanmış tepsiye çok az aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.