Tomato bulgur pilaf

 

Ingredients


  • 1 cup medium-grain bulgur
  • 1+1/2 cups boiling water
  • 2 tomatoes, skinned and petite diced
  • 3 sweet green peppers, chopped
  • 1 tablespoon butter
  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil
  • 1 large onion, chopped
  • 1/2 tablespoon tomato paste
  • 1/2 tablespoon red pepper paste
  • 1/2 teaspoon red pepper flakes
  • 1 teaspoon salt
  • Pinch of ground black pepper

 

Preparation

I

n a medium saucepan, melt butter and olive oil over medium-high heat. Add onions and sauté, stirring occasionally, until lightly brown.

Add tomato and red pepper pastes and sauté for additional 5 minutes. Add bulgur; stir to combine.
Stir tomatoes, red pepper flakes, and salt in. Pour boiling water and cook covered until most of the liquid is absorbed.

Keep simmering on low heat until liquid has evaporated and bulgur is soft, for about 25 minutes. Remove from heat and Place a paper towels on the surface, cover with a lid and set aside to steam for 15 minutes.

 

 

Domatesli bulgur pilavı


Malzemeler

  • 1 bardak pilavlık iri bulgur
  • 2 büyük domates, kabuğu soyulmuş ve incecik doğranmış
  • 3 sivri biber, küçük doğranmış
  • 1 büyük kuru soğan, incecik kıyılmış
  • 1 y.k salça
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Sıcak su

 

Hazırlanışı

 


Soğanı, erittiğiniz tereyag ve zeytinyağ eklediğiniz orta boy tencerede kavurup sivri biberleri ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar sote etmeye devam edin. Domatesleri ve salçayı ilave edip yumuşayana dek kavurun. Pilavlık bulguru ve baharatlarını ilave edip suyunu ayarlayın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene dek ağzı kapalı pişirin. Ocağın altını kapatıp 20 dakika demlendirin.