Potato & Beef Frank Pastries 

Ingredients

1 package puff pastry

For filling

  • 4 medium potatoes, boiled and peeled
  • 4 beef franks, sliced and cooked
  • 1 onion, diced
  • Parsley, chopped
  • Salt
  • Black pepper
  • Paprika
  • Olive oil

For top

Egg yolk
Sesame seeds
Nigella seeds

Preparation

Thaw puff pastry 40 minutes before starting. To prepare filling, in a medium pan, sauté diced onion in olive oil until lightly brown, add sliced beef franks and mashed potatoes. Turn the heat off. Stir in chopped parsley and spices. Let it cool down to room temperature.

Unroll puff pastry on a flat surface. Divide the filling into two for two puff pastry sheets. Spread half of the potato mixture on first pastry sheet evenly. Roll up tightly. Slice it ½ inch thick and brush with egg yolk on top of each pinwheel. Sprinkle some sesame seeds and nigella seeds.

Place them on lightly greased baking tray or cookie sheet. Bake them in 400 F pre-heated oven until golden brown.

……………………………………………………………………………………
Burdaki milföy hamuru Türkiyedekinden farklı olarak büyük dikdörtgen tek bir parça ve her kutudan bu şekilde 2 adet milföy hamuru çıkıyor. Türkiyedekiler hatırladığım kadarıyla küçük kareler halinde idi. Burdaki milföy hamuru ile bu tarifi yapmak çok kolay ama trdekilerle nasıl yapılır, heralde karelerin uçlarını birleştirip açarak aynı sonucu elde edeblirsiniz.
Malzemeler
  • 1 paket milfoy hamuru (puff pastry)

Iç harcı için

  • 4 patates, haşlanmış
  • 4 sosis, dilimlenip haşlanmış
  • 1 kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Hazırlanışı

İç harıcını hazırlamak için, kuru soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sosisleri ve haşlanıp ezilmiş patatesleri ekleyin. Ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Milföy hamurunu açıp hazırladığınız harcı yayın. Rulo yapıp katlama kısmı alta gelecek şekilde ayarlayın. İki parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye aralıklı yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızarıncaya dek pişirin.