Etli kabak dolması

Ramazanda menülerde resmini görüp tarifini göremediğiniz etli kabak dolması…

 

Malzemeler

  • 20 adet küçük dolmalık kabak
  • 1 bardak pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 4 y.k. zeytinyağ veya sıvıyağ
  • ½ demet maydanoz
  • 2 küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber salçası
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 s.b. sıcak su
  • 1 y.k. domates salçası
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Limon suyu

 

 

Hazırlanışı

Kabakları incecik oyun. İç harcı hazırlamak için, malzemeleri küçücük doğrayıp karıştırma kabına alın, baharatları, sıvıyağ ve salçasını ekleyip karıştırın. Kabakları bir parmak eksik doldurup tencereye yerleştirin.

Sıcak su, salça, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp kabakların üzerine gezdirin. Orta ateşte pirinçler şişip uzayana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.

 

Stuffed zucchini with ground beef 

İngredients

  • 20 tiny zucchini
  • 1 cup jasmine rice
  • 10 oz ground beef
  • 2 small onion, finely chopped
  • ½ bunch parsley, chopped
  • 1 garlic clove, minced
  • 1 tbsp pepper or tomato paste
  • Salt
  • Black pepper
  • Dry mint
  • 4 tbsp + 2 tbsp olive oil
  • 1 cup hot water
  • 1 lemon juice
  • 1 tbsp tomato paste

 

Preparation

To make stuffing, in a medium mixing bowl, combine, diced onion, chopped parsle, minced garlic, rice, ground beef, salt, black pepper, dry mint, 4 tbsp olive oil, and pepper paste evenly. Set aside.

Hollow and scoop out the zucchini’s inside until they are empty and thin. Fill them with rice filling you prepared. Place them side by side into dutch oven. Mix hot water, 2 tbsp olive oil, lemon juice and 1 tbsp tomato paste evenly. Pour that over stuffed zucchinis. Put the lid on and cook on medium heat until rice is done.