Zeytinyağlı kabak

 

 

 


Malzemeler (4 kişilik)

 

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 y.k. salça
  • zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 

Hazırlanışı

Soğanı zeytinyağda pembeleşene dek kavurun. Sırayla salça ve yemeklik doğranmış sivri biberleri ekleyip bir müddet daha soteleyin. Küçücük küpler halinde doğranmış kabakları ve domatesini ekleyip tencerenin kapağını kapayıp buharıyla pişmesini sağlayın. Kabaklar yumuşayıp pişince tuz, karabiber ve maydanozunu serpip ocağın altını kapatın. Servis etmeden önce karıştırıp tabaklara paylaştırın.

 

 

Zucchini in olive oil is an easy, healthy and delicious dish for you and your family

 

Ingredients

 

  • 5 medium zucchini, finely diced
  • 1 big onion, finely chopped
  • 1 bell pepper or 2 cubanella pepper, diced
  • 2 tomatoes, diced
  • Flat leaf parsley, chopped
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 tsp tomato or pepper paste
  • Salt
  • Black pepper

 

 

Preparation

 

In a medium pan, sauté chopped onion in olive oil until lightly brown. Add diced green pepper and sauté five minutes more. Add tomato paste, diced zucchini and tomatoes one by one. Put a lid on it and let it simmer until zucchini is done. Sprinkle some salt, pepper and chopped parsley and stir to combine. Turn the heat off. Serve it with garlic-flavored yogurt.