Ispanaklı Mantarlı Pizza

Siyah Zeytinli Pizza

Mantarlı Pizza

Vejeteryan Pizzalar

Hamur ölçüsü ve domates sosu miktarı tek büyük bir pizza içindir, bütün üç pizza için yeterli gelmeyebilir. Aynı hamur ve domates sosu ölçülerini kullanarak herhangi bir çeşit pizza hazırlayabilirsiniz.

Benim gibi ince hamurlu (thin crust) pizzalardan hoşlanıyorsanız, çok ince açtığınız takdirde aşağıdaki hamur miktarı ve domates sosu bir large bir de medium pizza tepsisine yeterli oluyor.

Ispanaklı, mantarlı ve zeytinli pizzalar

Malzemeler

  • 1 su b. Ilık su
  • 1 tatlı k. Şeker
  • 1 tatlı k. Kuru maya
  • 1 tatlı k. Tuz
  • 2 y.k. zeytinyağ
  • Aldığı kadar un yaklaşık (2-2.5 s.b.)

Üst malzemeleri

Zeytinli pizza için

  • 1 kase kadar dilimlenmiş zeytin
  • 1 kase rende kaşar peyniri

Ispanaklı pizza için

  • 1 bağ ıspanak, temizlenip doğranmış
  • 1 kase rende kaşar peyniri
  • 4-5 kaşık ufalanmış beyaz peynir
  • Mantar (isteğe bağlı)

Mantarlı pizza için
1 kase kaşar peynir rendesi
1 kase dilimlenip kavrulmuş mantar

Domates sosu için

  • 1 kase kadar domates püresi
  • 3 y.k. zeytinyağ
  • 3 y.k. su
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Kuru fesleğen
  • Karabiber

Hazırlanışı

Hamuru mayalayıp sıcak bir yerde dinlendirin. Bu arada domates sosu hazırlamak için domates püresi, sarımsak,zeytinyağ, su, tuz, karabiber, ve kuru fesleğeni bir kasede karıştırıp hazır hale getirin.

Ispanaklı pizza için elinizi yada hamuru hafif (2 y. k.) zeytinyağ ile yağlayıp yine hafif yağlanmış büyük pizza tepsisine incecik yayın. Üzerine yeterince hazırladığınız domates sosundan gezdirin.

Mantar, beyaz peynir ve doğranmış ıspanakları sırayla yayın. Kaşar peyniri rendesinin çok azını da serpip, önceden ısınmış 180 C Fırında 10 dakika, ıspanaklar solana dek pişirin. Çıkarıp kaşar rendesinin kalnını serpip tekrar fırınlayın. Kaşar eriyene dek bekletin. Pizzanız servise hazır.

Mantarlı ve zeytinli pizzalar için de hamuru ve domates sosunu hazırlayıp üzerine zeytinli yapıyorsak kaşar peynirinden sonra zeytin dilimleri, mantarlı hazırlıyorsak mantar dilimleri yerleştirip fırınlayalim.

Vegeterian Pizzas

Ingredients

For dough

  • 1 cup luke warm water
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp active dry yeast
  • All-purpose flour (approx 2 and ½ cup)

For tomato sauce

  • 1 cup tomato puree
  • 1 clove garlic, minced
  • 1 tsp salt
  • B. pepper
  • Dry basil
  • 3 tbsp olive oil
  • 3 tbsp water

For topping

For spinach topping

  • 1 bunch fresh spinach
  • 4-5 tbsp feta cheese, crumbled
  • 1 cup shredded mozzarella cheese
  • Mushrooms(if you want)

For mushroom pizza

  • 1 cup sliced mushroom, cooked
  • 1 cup sredded mozzarella

For olive pizza

  • 1 cup pitted and sliced black olive
  • 1 cup shredded mozzarella cheese

Preparation

To make the dough, Whisk warm water and sugar together. Add dry yeast and olive oil. Gradually add flour and salt. Have a soft dough and let it rest in a warm place for at least 10 minutes.

İn a medium bowl, combine tomato puree, minced garlic, salt, pepper, dry basil, olive oil and water. Mix evenly. Set aside.

Spread the dough thinly according to your pizza tray. I spread it as really thin crust so I could have one large and one medium pizza. Pour tomato sauce evenly on to the surface of pizza crust.

To make spinach pizza; place crumbled feta cheese, some mushrooms and spinach one by one. Bake it in pre-heated 350 F oven for 10 minutes. Then spread mozzarella cheese on top and bake for another 5-10 minutes or until cheese melts.

To make mushroom pizza, after you spread te dough and tomato sauce, place mozzarella cheese and mushrooms on top and bake that in 350 F oven.

To prepare olive pizza, spread the dough evenly on ligtly greased pizza tray and drizzle over tomato sauce evenly. Put some mozarella cheese and olive slices on top. Bake it in 350-375 F pre-heated oven for about 20 minutes or until golden brown.