Kayısı Marmelatlı Pasta-turta / Pastry Squares with Apricot Jam

Kayısı Marmelatlı Pasta

Filistinli arkadaşımız Faten’ın hazırladığı nefis kayısı marmelatlı pastalar…aşağıdaki malzemeler ile 10-12 kişilik pasta çıkıyor. Siz evinize yapmak istediğinizde malzeme miktarını yarıya indirerek yaparsanız daha iyi olacaktır.

malzemeler

1 kupa şeker

3 yumurta

1 kupa dolusu sıvıyağ

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu rendesi

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

4 kupa un (yaklaşık)

1 küçük kavanoz kayısı marmeladı

(bir kupa kadar)

hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı mikserle şeker gözden kaybolana dek çekin. Sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 3 dakika kadar mikserle karıştırmaya devam edin.

Portakal kabuğu rendesinin yarısını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun 2/3 unu hafif yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kalan portakal kabuğu rendesi ile karıştırılmış kayısı marmeladını yayın.

Hamurun geri kalan 1/3 ünü de marmeladın üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeleyip pastayı bitirin. Önceden ısınmış 180 C derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

……………………………………………………………………………………………………..

Those pastry squares belong to my Palastinian friend Faten. They call it “biscuit” originally in her hometown.

It makes a lot of pastry squares. She prepared it for 15 people. So if you want to try for a few people, you’ve better decrease the ingredients.

ingredients

1 cup sugar

3 eggs

1 cup oil

2 tsp baking powder

1 tsp vanilla

1 orange peel

4 cups all-purpose flour

1 jar apricot jam

preparation

To prepare dough, beat eggs ad sugar afew minutes. Add oil, baking powder, vanilla and keep beating for another 3 minutes. Stir in half of orange peel (we will use half of the orange peel for jam)and gradually add flour.

Make nice and soft dough. Separate dough 2/3 for bottom and 1/3 for up. Place 2/3 of dough to the bottom of a lightly greased baking dish. Spread 1 jar apricot jam mixed with rest of orange peel.

Grate the left 1/3 of dough for up until cover the jam. Bake it in 350 F preheated oven for about 20-25 minutes or until lightly brown.

Leave a comment