Kayısı Marmelatlı Pasta
Filistinli arkadaşımız Faten’ın hazırladığı nefis kayısı marmelatlı pastalar…aşağıdaki malzemeler ile 10-12 kişilik pasta çıkıyor. Siz evinize yapmak istediğinizde malzeme miktarını yarıya indirerek yaparsanız daha iyi olacaktır.
malzemeler
1 kupa şeker
3 yumurta
1 kupa dolusu sıvıyağ
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 kupa un (yaklaşık)
1 küçük kavanoz kayısı marmeladı
(bir kupa kadar)
hazırlanışı
Şeker ve yumurtayı mikserle şeker gözden kaybolana dek çekin. Sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 3 dakika kadar mikserle karıştırmaya devam edin.
Portakal kabuğu rendesinin yarısını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun 2/3 unu hafif yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kalan portakal kabuğu rendesi ile karıştırılmış kayısı marmeladını yayın.
Hamurun geri kalan 1/3 ünü de marmeladın üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeleyip pastayı bitirin. Önceden ısınmış 180 C derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
……………………………………………………………………………………………………..
Those pastry squares belong to my Palastinian friend Faten. They call it “biscuit” originally in her hometown.
It makes a lot of pastry squares. She prepared it for 15 people. So if you want to try for a few people, you’ve better decrease the ingredients.
ingredients
1 cup sugar
3 eggs
1 cup oil
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla
1 orange peel
4 cups all-purpose flour
1 jar apricot jam
preparation
To prepare dough, beat eggs ad sugar afew minutes. Add oil, baking powder, vanilla and keep beating for another 3 minutes. Stir in half of orange peel (we will use half of the orange peel for jam)and gradually add flour.
Make nice and soft dough. Separate dough 2/3 for bottom and 1/3 for up. Place 2/3 of dough to the bottom of a lightly greased baking dish. Spread 1 jar apricot jam mixed with rest of orange peel.
Grate the left 1/3 of dough for up until cover the jam. Bake it in 350 F preheated oven for about 20-25 minutes or until lightly brown.