Simit is mostly consumed in the morning at breakfast especially by people who start to work early in the morning. Everybody does like simit in Turkey. You might find it anywhere you go, because there will be a store or café where is sold bakery like Simit. Even you can see vendors sell it in the streets. It goes great with cream cheese or jam any kind you like and a hot cup of Turkish tea.

The recipe is from this site . This is the closest taste and texture I have ever tried to the actual simit you could buy from a bakery.

P.S: If you don’t have molasses on hand, you could substitute it with 1/2 cup granulated sugar plus 2-3 tbsp oil and 1/3 cup water. Mix them well and brush smits’ top with this mixture instead of dipping simits into molasses mixture. 

Ingredients:

  • 1 cup heavy cream/whole milk
  • 1 cup warm water
  • 1 egg
  • 2 tbsp dry yeast
  • 2 tbsp granulated sugar
  • 1 tsp salt
  • 2-3 tbsp oil (sunflower, corn or olive oil)
  • 4-5 cup all-purpose flour

for top

  • 1 cup sesame seeds
  • 1/2 cup grape/mulberry molasses

Preparation:

Roast the sesame seeds in a non-stick pan on medium low heat stirring constantly until golden browned. Set that aside.

Put a cup of water and 2 tbsp sugar in a medium bowl and blend it well, pop it into microwave and heat for about a minute. Sprinkle dry yeast and let it rise for half an hour.

Milk or heavy cream should be lukewarm. Add milk, egg, oil and salt and mix them evenly. Add flour gradually and knead it until elastic and smooth.

Put the dough in a warm and closed place like in microwave or oven and let dough rise double its size.

Knead and punch down the dough once a while. After an hour, divide the dough into 10 pieces by cutting in equal size balls.

For each Turkish simit, grab two pieces of dough, and roll each ball into a string on a flat surface. Twist them together and give it a ring shape like bagel. Make sure you stick the edges well enough to not to open back.

When you finish dough completely, prepare the molasses liquid by mixing 1/4 cup water and ½ cup molasses. Place sesame seeds in another bowl and set that aside too.

Take Simits one by one and first dip them into molasses mixture (you could carefully dip simits into the mixture or you could brush their top with molasses mixture) and then dip into sesame seeds for both sides.

Place them on a greased cookie sheet and bake in 400 F Pre-heated oven until golden brown.

It goes great at breakfast with a cup of hot tea.

Sokak simidi tarifmiz sevgili Nurdan‘dan. Simdiye kadar bir cok simit tarifi denedim ozellikle yurt disindayken, ordakiler bilir, uzaktaysaniz bu tarz klasikler burnunuzda tuter ama hic birinde bu tarifteki kadar simit tadina ve dokusuna bu kadar cok yaklasmamistim. Bu simit de ise yaklasmak degil aslinda aynisi oldu diyebiliriz. hatta sabah kahvaltiya kalkan ev sakinleri hangi ara gidip simit aldin diye saskinliklarini belirtti:) 

Not: yalnizca tuz miktarini azalttim, Siz de tarifte baska degisiklige gitmeden ayni lezzete ulasabilirsiniz.

Bir diger kolaylik, evde pekmez yoksa 4-5 yk sekeri yeterince su (1/2 sb kadar) ile seyreltip 2-3 yk siviyag ekleyip simitleri pekmez su karisimi yerine bu karisima batirip susama bulayabilirsiniz. Ben bu bahsettigim yontemi kullandim, yeterince kizarmis degil mi?

Tarifi oldugu gibi geciyorum.

Sokak Simidi

Malzemeler

  • Kavrulmuş susam
  • Pekmez (daha kızarmış bir görüntü için)

Hamur Malzemeleri (10 adet orta boy simit için)

  • 1 su bardağı ılık su (250 ml 1cup)
  • 1 su bardağı ılık heavy cream veya çiğ krema yoksa süt de olabilir. (250ml 1 cup)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 su bardağı un (all purpose un ) Su bardağı ölçüsü 1 cup yani 250 ml

Yapılışı

Orta ateşte sürekli karıştırmak kaydı ile en az yarım saat susamları kavuruyoruz. Yüksek ateşte susamların yarısı yanıyor, yarısı beyaz kalıyor, çok kızaranlar mısır gibi patlıyor, hatta susamın yağı çıkıp yanık bir koku çıkıyor ortaya, işte bu sebeple sürekli karıştırmak gerekiyor.) Eğer TR’de yapmak isterseniz simiti (ki hiç zannetmiyorum ) simitlik susam alıyorsunuz, o fırında simitle birlikte pişip kavruluyor. Susamı kavurduktan sonra hamuru yoğurma işlemine geçebiliriz.

ılık su, sütü yoğuracağımız kaseye alıp üzerine toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dk. bekliyoruz.

Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve unun 5 bardağını ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışan hamuru kalan 1 bardak unun yarısını da dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, eğer hala elinize yapışıyor ise kalan unu da ilave edebilirsiniz ama genelde ihtiyaç olmuyor.

Hamuru yoğurduktan sonra unlanmış tezgahın üzerine alıp, hamurun üstünü de unladıktan sonra,

Sıcak su ile ıslatılmış temiz mutfak havlumuzu hamurun üzerine kapatıp hamuru dinlenmeye (mayalanmaya) bırakıyoruz.
Yaklaşık yarım saat sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor.

Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getiriyoruz.

10 eşıt parçaya bölüyoruz. (bıçakla kesiyoruz)

Her bir parçayı uzun şerit haline getiriyoruz.

Uzun şeritimizi ikiye kıvırıyoruz.

Saç örgüsü şeklini veriyoruz.

İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştiriyouz.

Diğer hamurları da aynı şekilde şekil verip unlanmış tezgahın üzerinde hamurları dinlendiriyoruz.

Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz. Pekmeziniz yoksa pekmezle yapacağımız işlemin aynısını suyla da yapabilirsiniz.
Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürüyoruz.

Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simitimizi önlü arkalı susama batırıyoruz.

Susamlara batırılmış simitleri önceden yağlanmış tepsiye veya benim gibi fırın telinin üzerini folyo ile kaplayıp sprey yağla yağladıktan sonra simitlerimizi teker teker aralarda boşluk olacak şekilde diziyoruz. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200C de 5 dk ısıtın ve fırını kapatın. Fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.

Isınmış fırında 10-15 dk mayalanan simitler. Böyle mayalandıklarında kabardıkları için ve yüksek ısı da pişeceklerinden dolayı çıtır çıtır oluyorlar piştiklerinde. 180-200 C’de pişiriyoruz.

 Tamamen kendi denemem olan hindistan cevizli kurabiyeler. Cay saatleri icin ideal, akibetinden endiselenmeden hazirlayabileceginiz bir kurabiye. Ev halkindan da tam not aldi….Tarifi merak eden olursa yorum kismina yazmasi yeterli, firsat bulur bulmaz eklerim.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Coconut cookies are completely my production means I found whole ingredients out and everybody liked it so I can  recommend that you could most definitely try whenever you need to bake cookies without anxiety and fear about the results🙂 If you want to try it, please don’t hesitate to write. I’ll add the recipe immediately.

Tahinli cevizli kurabiye daha once hazirlayip tarifini yayinladigim bir kurabiye. Bu kez ceviz yerine kendi kirip firinlayip kavurdugum findiklarla hazirladim ve dogruyu soylemek gerekire cevizliden daha cok yakistigini dusunuyorum. Tarife burdan ulasabilirsiniz.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Those cookies above I have prepared and shared the recipe before are tahini walnut cookies. I liked the taste very much so I tried it with roasted hazelnuts this time and to be honest, I liked it better…you could reach the recipe here

Acili biberli ekmek guney ve guney doguda bilinen ve sikca yapilan bir hamur isi…pizza hamuruna benzer mayali bir hamurun hazirlanip tepsiye yayilmasi ve uzerine zeytinyagda soteledigimiz yemeklik dogranmis kuru sogan, pulbiber ve salca kullanarak hazirlanan bir cesir ikram. sogan harci yayildiktan sonra bol susam da serperseniz cok daha guzel bir tat ortaya cikiyor, tavsiye ederim. Tarife burdan ulasabilirsiniz.

Tekrar yazincaya dek saglicakla kalin!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Red hot pepper bread is mostly known and baked at South and South-East of Turkey. It smells heavenly at home when you cook this pastry. It has a thin and soft crust of pizza dough prepared with yeast, and for the topping we saute diced onion in olive oil until lightly browned. After adding pepper paste, salt and red pepper flakes, spread the topping evenly on top of dough and sprinkle a handful sesame seeds then bake until golden brown. You could reach the recipe and assembly parts here.

Take care until I write again!