Selam,

Yine bir takım tarif ve fotoğraflarla karşınızdayım. Yukarda gördüğünüz masanın menüsünde mercimek çorba, sac tava, pilav, salata, etsiz çiğ köfte ve browni vardı. Size tekrar yazana dek iki masa kurdum biri yukarda gördüğünüz, diğeri ise  şehir dışından gelen misafirlerim için 2 saat içinde hazırladığım öğle yemeği sofrası…bu hızlı sofrada ise sebzeli et yemeği, pilav + tavuk, peynirli tepsi böreği, marul salata, baklava vardı…tabiki baklavayı kendim açmadım, hazırdı. Artık TR deyiz, bırakın da nimetlerinden biraz  faydalanalım değil mi canım?

Profiterol ve güzel yaprak sarmalar ise arkadaşımın çay sofrasına ait. Tekrar görüştüğümüzde profiterolün tarifini alıp sizle paylaşacağım çünkü gayet yumuşak, pofuduk olmuşlardı.

Bu ayıklanmış narla ne yaptığımı merak edenler varsa belirteyim nar suyu hazırladım. Önce neler yapılabilir ki diye düşündüm ve azıcık nette takıldım, sonuç pozitif…nar suyu, dondurması, sorbet, donmuş yoğurt, hatta reçeli bile hazırlanıyor. Nar suyunu fotoğraflamayı ve sizle paylaşmayı çok isterdim ama evdeki beyler tarafından oracıkta tüketildi. İnşallah bir daha ki sefere…

Diğeri ganaş soslu browni… tabi çikolata ganaş göremiyorsunuz üzerinde, yinede tarifi merak eden olursa yazarım inşallah. Tipik bir Amerikan browni tarifi… kekin kendisi de ganaş da tamamen tereyağdan hazırlandığı için en azından çikolata kaplama kısmını çıkarayım diye düşündüm. Kabul etmeliyim ki tek başına brownisi bile harikaydı, ganaşlı halini düşünemiyorum…

Ne zaman tereyağ kullansam aklıma Paula Deen gelir. Butter women diyorlar kendisine. Kekten tatlıya, paydan atıştırmalıklara kadar hemen tüm tariflerinde tereyağ kullanır. Paula Dean, Amerikanın Food network kanalı baş aşçılarından. Martha Stewart gibi proğram sunucusu ve 5 yemek kitabının yazarı.  Ayrıca kendisinin de şuan yaşadığı Amerikanın Georgia eyaletinin Savannah şehrinde TV proğramlarına da sıklıkla konuk ettiği oğullarıyla birlikte çalıştırdığı “The lady and Sons” isimli bir restoranı var.  Savannah gezimiz esnasında rastlamış fakat kapı önünde oluşan uzun kuyruklardan dolayı çok aç olduğumuz ve bekleyemeyeceğimiz için tercih edememiştik. Daha fazla bilgiye ulaşmak için verdiğim linklere tıklayabilirsiniz. 

Ton balıklı sandeviç sıklıkla soframızda olan pratik lezzetlerden. Malum aile bireylerinin bir yemekte hem fikir olması zor oluyor günümüzde. Ben de işte bu sebeple özellikle hafta sonları herkes bir arada iken hazırlarım bu hem sağlıklı hem hafif olan sandeviçleri. Yapımı oldukça basit, hiç vakit almayan, besleyici bir alternatif.

Ton balıklı sandeviç

  • 2 x160 gr ton balığı (iki büyük kutu ediyor)
  • 2 y.k mayonez
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • sandeviç ekmekleri
  • domates
  • kıvırcık marul
  • kırmızı soğan

Hazırlanışı

Mayonez, fazla yağı süzülmüş ton balığı, ve kıyılmış turşu bir kasede karıştırılır. Hamburger ekmekleri açılır (ben bildiğimiz çiçek ekmeği -papatya kullanıyorum). En alta bir adet kıvırcık marul yaprağı, bir dilim olgun domates, bir çorba kaşığı dolusu kadar ton balığı karışımı ve bir dilim kırmızı soğan yerleştirilir. Dilerseniz malzemeleri yerleştirmeden önce ekmek içlerinin her iki tarafına da mayonez sürebilir, içine de ekstra ince salatalık turşusu dilimleri yerleştirebilirsiniz. Hepsi bu afiyet olsun.

Tekrar görüşene dek Sağlıcakla Kalın!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

hello,

I’m here with a bunch of pictures and recipes. In the first picture from left to right, you see profiterol with chocolate sauce, a table for dinner and stuffed grape leaves with olive oil, and finally tuna sandwiches…

The second picture cosists of the pomegranate seeds and chocolate buttermilk brownie. I made pomegranate juice with these seeds. It was really delicious; that’s why I couldn’t even take pictures of the juice . Boys drank it all at once. I am planning to prapare more and share picture and the recipe with you next time . You know pomegranates are loaded with vitamins, antioxidants, potassium, folic acid and iron. So, I tend to use it as much as I can. Have you ever thought what you can do with that fruit? I have! You could make juice, ice cream, salad, jam, sorbet, frozen yogurt and further is limited with your imagination!

I tried the browny above and found it very quick and decadent even though I omitted the chocolate frosting. I can’t imagine how delicious it would be with chocolate-buttermilk frosting. This chocolatey dessert is sometimes referred as Texas sheet cake and/or chocolate buttermilk sheet cake. The cake has so rich texture that it fits much better under the definition of “brownie”.

Recipe is fromBetter homes and gardens new cook book”

prep: 30 minutes

bake: 25 minutes

oven: 350 F

cool: 1 hour

makes: 24 brownies

Chocolate Buttermilk Brownies

ingredients

  • 2 cups all purpose flour
  • 2 cups sugar (I used 1 cup)
  • 1 tsp baking soda
  • 1/4 tsp salt
  • 1 cup butter
  • 1/2 cup unsweetened cocoa powder
  • 2 eggs
  • 1/2 cup buttermilk or sour milk
  • 1 1/2 tsp vanilla
  • 1 recipe chocolate buttermilk frosting

directions

  1. preheat oven to 350 F. Grease a 15 x 10 x 1 inch or a 13 x 9 x 2 – inch baking pan; set aside. In a medium bowl stir together flour, salt, baking soda, sugar, and salt; set aside.
  2. in a medium saucepan combine, butter, cocoa powder, and 1 cup water. Bring mixture just to boiling strring constantly. Remov from heat. Add the cocoa mixture to flour mixture and beat with electric mixer on medium to high speed until thoroughly combined. Add eggs, buttermilk and vanilla. Beat for a minute (batter will be thin)Pour batter into the prepared pan.
  3. Bake about 25 minutes for the 15 x 10 x 1 inch pan, 35 minutes for 13 x 9 x 2 – inch pan or until wooden toothpick inserted in the middle comes out clean.pour warm chocolate buttermilk frosting over brownies, spreading evenly. Cool in pan on wire rack for an hour. Cut into bars.

Chocolate buttermilk frosting

in a saucepan, combine 1/4 cup butter, 3 tbsp unsweetened cocoa powder, and 3 tbsp buttermilk. Bring to to boiling. Remove from the heat. Add 2 and 1/4 cups powdered sugar and 1/2 tsp vanilla. Beat until smooth. If desired stir in 3/4 cup coarsley chopped pecans, toasted.

Bon Apetit!

Tuna Sandwich

I frequently prepare tuna sandwich since it is easy as a pie, and healthy. For my family, it is crowd- pleasing and takes no time to prapare. Now let’s move on recipe…

Ingredients

  • 2 cannned Italian tuna in olive oil (2 x 160 g)
  • 2 tbsp good mayonnaise
  • 1/2 dill pickles(cornichons), minced
  • 6 sandwich buns, halved
  • 1 large, red, ripe tomato
  • fresh leaf lettuce
  • 1 medium red onion
  • extra mayo and dill pickles

Directions

  1. Drain the oil from the tuna. Place the tuna in a mixing bowl and flake it with a fork. Add the cornichons, mayonnaise and mix well.
  2. Toast the bread and spread each slice with a layer of mayo. Place a lettuce leaf, a slice of tomato then spread 1 tablespooonfull the tuna mixture on each piece of bread, garnish with thin slice of onion and serve immediately.