Merhaba,

 

Ev hanımlığından terfi ettim yakında çalışmaya başlıyorum…Bu sırada boş duramayan ben, yukarıda gördüğünüz tahinli kurabiyeleri denedi, bir akşam yemeği ve bir kahvaltı daveti gerçekleştirdi ama akşam yemeğinden hiç delil yok dermişim, zaten kendi aramızda gibi bir şeydi…menüsünü paylaşsam da fikir vermesi açısından yeterli olur değil mi? Gerçi kahvaltı resmi de henüz ikramlar konmadan çekildi,  bir daha da telaşeden fırsat olmadı fotoğraflamaya…neyseki bizde davet bitmez, yakında planladığım bir akşam yemeği daha olacak inş onu da paylaşırım kısmetse…

 

Akşam Yemeği

 

  • Tereyağlı süzme mercimek çorbası
  • Fırında bütün kızarmış tavuk & cips patatesler
  • Tavuk suyuna pirinç pilavı
  • Humus
  • Etli taze biber dolma
  • Patatesli ve peynirli sigara börekleri
  • Marul salata

Kahvaltı

  • kahvaltılıklar
  1. bal
  2. kars kaşarı
  3. beyaz peynir
  4. diyet zeytin
  5. tahin pekmez
  • közlenmiş zeytinyağlı patlıcan
  • közlenmiş zeytinyağlı kırmızı biber
  • domatesli köy biberi kavurma
  • yumurtalar
  • domates ve salatalık söğüş
  • simit & poğoça
  • krem peynir
  • meyveler (kavun, muz, ananas, nar, erik, üzüm, elma)

Gelelim acı badem kurabiyesi görünümlü tahinli kurabiye tarifimize…sevgili Ufuk hanımın sitesinde gördüğümden beri denemek istediğim bir tarifti…kendisinin anlattığı şekilde geçiyorum. Esen Kalın!

Tahinli kurabiye

Tarif Lezzet Dergisinin, Altın Mutfak-Kurabiyeler kitapçığından.

Malzemeler

  •  1 su bardağı ayçiçek yağı ( zeytinyağı da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 2 Türk kahvesi fincanı tahin,
  • 1 paket vanilya ( Veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya )
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayarak aralıklarla dizin. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika kadar pişirin. İyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın.

NOT: Bu işlemi dondurma kaşığı ile de yapabilirsiniz. Zira hamur düzgün yuvarlanamayacak derecede gevşek olabiliyor. Bu durumda malzemelerin ölçüleri ile kesinlikle oynamayın. Çünkü kıvamın böyle olması gerekiyor. Bu sebeple hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp, bu parçaları tepsiye dizebilirsiniz. Hem piştikten sonrada görüntüleri çok güzel oluyor.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Hi,

I’ve got news everybody. I’ll start to work soon.  I feel excited and a little anxious too.  But I believe I’ll easily get used to it.

Second picture above is Cig kofte. You could click on the link I insert for the recipe and the story.

Tahini cookie recipe belongs to a Turkish  friend

Who would say no to a cup of coffee along with walnut tahini cookies? 

Tahini Cookies

  • 150 ml sunflower oil (canola or olive oil)
  • 125 ml tahini
  • 1 cup powdered sugar/confectioner’s sugar
  • 1 cup chopped walnut
  • 1 pkg of vanilla sugar or 1 tsp liquid vanilla
  • 2 and 1/2 cups all purpose flour
Directions

In a medium mixing bowl, combine all ingredients but flour. Sift the flour and gradually add flour. Wrap with plastic wrap and chill for 30 minutes. Scoop the cookie dough with medium ice cream scoop and place on parchment paper placed baking/cookie sheet. Bake in 356 F preheated oven for about 12-15 minutes. Let cool completely and serve.

Bon Apetit!..