Triangle- shaped pastry is a popular snack along with sweetened black tea here in Turkey. It generally consists of a fried or baked triangular pastry shell with a savory filling, which may include your favorite ingredient (meat or veggie).

We use Turkish pastry sheets (Yufka) here for those kinds of pastries (Borek). But if you are abroad, you may not find Turkish version of pastry sheets. You may be able to access thru a Turkish grocery though. You could substitute it with phyllo dough for the purpose.

The most exciting part is that the filling is limited with your imagination. Here are just a few suggestions; chicken, ground beef, mushroom, spinach feta, feta cheese-parsley/dill, potato filling…I prefered potato, spinach, and feta cheese versions and recipes of the fillings are linked below…

spinach filling

Potato filling

Feta Cheese Filling

Directions

If you’ll use Turkish pastry sheets(yufka):

Using a sharp knife, cut the pastry sheets lengthwise into 7-8 cm strips. Place 2 tablespoons of the filling 1 inch from the bottom end of each strip.

Take the bottom right corner of the strip between your thumb and finger and fold over the filling to the left to make a triangle. Gently pull up the bottom left corner and fold up to make a second triangle. Continue folding until you reach the top. Brush with water to stick. Fry them until golden brown. Place them on a platter layered with paper towel.  Serve warm.

If you are going to use Phyllo dough instead:

Thaw Phyllo dough. Gently unfold it. Lay (It is important to keep  a damp cloth or paper towel over the phyllo sheets that you are not working with to keep them from drying out) 1 sheet of phyllo on a large cutting board and gently brush with the melted butter. Place a second phyllo sheet on top of the first and brush with butter. Repeat 2 more times until you have a stack of 3 phyllo sheets with butter brushed between the layers.

Using a sharp knife, cut the filo into 3 by 11 inch strips, and recover with the towel. Use a pastry brush to brush a strip of filo with melted butter. Place a small spoonful of spinach filling 1 inch from the end of the pastry. Fold the end over the filling to form a triangle, then continue to fold up the strip in triangles, like folding up a flag. Continue with remaining strips of dough, placing filled triangles on the baking sheet and keeping them covered with a towel until all are ready to bake.

Arrange the triangles 2 inches apart on the baking sheet. Bake for 15 minutes, until golden and heated all the way through. Remove the pastries from the oven and cool slightly on the baking sheet.

Serve warm or at room temperature.

………………………………………………………………..

Merhabalar,


Siz hiç çok renkli ve şık hazırlanmış bir balık tabağına bakıp yeme iştihanızın kabarmasından ziyade, velev ki çok aç olasınız, ne de güzel fotoğraflanır bu tablo diye düşündüğünüz oldu mu? Yahut bir yemeği en güzel nasıl hazırlarım ile birlikte nasıl güzel sunarım, göze ve tüm duyulara birden en güzel nasıl hitap ederim diye kaygılarınız? Ya hiç anne olmanın, eş olmanın yanı sıra sadece kendiniz için yaptığınızı düşündüğünüz bir faaliyetiniz?

Eğer düşündüyseniz bu tutku sizi de sarmış demektir. İşte blogculuk kolay kolay bırakamayacağınız böyle bir tutkudur. Tr de blogların erişiminin engellenmesi ile ilgili hissiyatımdı sizle ilk paylaşmak istediğim…Ama inanın bir yolunu bulup yola devam etme isteği teşvik ediyor beni ve tüm blogcuları…Umarım daha fazla uzamadan son bulur bu karartma eylemi.

Uzun zamandır yeni bloguma acaba nasıl bir tarifle başlasam iyi olur diye düşünüyordum. İmdadıma arşivde rastladığım muska böreği fotoğrafları yetişti.

Şimdi sıra tarifimizde…..

Kızartarak veya fırınlayarak pişirebileceğiniz bir börek tarifi muska böreği. Kızartmak istediğinizde reçete oldukça net… sar ve kızart… ama daha hafif olsun ben  fırınlamak istiyorum derseniz bildiğimiz süt, yumurta ve sıvıyağdan oluşan karışımı hazırlayıp şeritlere kesmeden önce yufkamıza fırça yardımıyla sıvı harcı sürüp bu şekilde sarmak ve sarıp kapattıktan sonra da yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirmek ve kalan süt karışımını da böreklerin üzerlerine paylaştırarak işlemi bitirmek icap edecek . Evet biraz daha vakit alacak ama sağlıklı ve hafif olacak değil mi? eee ne yapalım gülü seven bir kısım dikenlere katlanacak!

Fotoğrafta 3 çeşit iç harçla sınırlı olduğuna bakmayın, içinde ne görmek isterseniz onla güzel olan bir tarif. Mantarlı harçla, kıymalı harçla yahut farklı sebzelerle hazırlanmış dolguların da nefis olacağını tahmin ediyorum.

İyi  haftalar, esenle kalın!

Malzemeler

3 adet yufka

  1. Peynirli harç
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 6-7 dal kıyılmış maydanoz veya dereotu

2. Ispanaklı harç

  • bir küçük bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz, karabiber
  • 1 y.k salça
  • zeytinyağ

3. Patatesli harç

  • haşlanmış patates
  • kıyılmış maydanoz
  • tuz, karabiber, pul biber
  • zeytinyağ

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Geniş ve derin bir kaseye peynir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtayı alın. Tüm malzemeleri ezerek karıştırın.

Ispanaklı harç için soğanı zeytinyağda kavurduktan sonra salçasını ve kıyılmış ıspanağı sırayla ekleyin ıspankalar ölünce tuz ve biber ekip ocağın altını kapatın ılımaya bırakın.

Patatesli harç için haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezin isterseniz yemeklik doğranmış bir adet kuru soğanla kavurarak, ister doğrudan tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayın iki şekilde de lezzetli oluyor.

Yufkayı 2 ye katlayın ve 4 parmak eninde dilimlere ayırın. Bu şekilde boyuna düzgün şeritler elde edeceksiniz.

Kestiğiniz şeridi tezgaha serin, ucuna 1 y. kaşığı iç koyun.

İç koyduğunuz yufkayı önce kendine doğru küçük bir kare oluşturacak şekilde sonrada sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu serili tabağa çıkardıktan sonra servis yapın.