I know it sounds a little assertive title, but after you read through ingredients I am sure you’ll agree. Coleslaw was a salad I tasted in US. But somehow I’ve never prepared it until now. It consists white cabbage, napa cabbage, red cabbage, carrot, green onions, mayo or vinegar, mustard, salt and pepper. It is that simple!!!. Some would even add onion, green pepper or parsley.
I used shredded white cabbage, red cabbage, a few green onions, grated carrot, julienned fresh red pepper, julienned green pepper, chopped parsley, salt, and plain yogurt. Isn’t that a healthy and light salad you can eat without felling guilty?
……………………………………………………………………………………………………
Herhalde bugüne kadar denenmiş en sağlıklı coleslawı hazırladım. Gözüm kapalı ve içim rahat bir şekilde gün boyu yiyebildim. Doyurucu ve lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Amerikada BBQ mangal keyiflerinin ve pikniklerin vazgeçilmezlerindendir. Zaten tanışmamızın tarihi de orda bulunduğumuz döneme gidiyor. Aslen Alman kökenli bir salata olmasına rağmen Amerikalılar tarafından fazlaca benimsenmiştir. O kadar yaygındır ki hemen her market reyonunda yıkanıp paketlenmiş Coleslaw salata karışımını bulabilirsiniz. Tüketiciye yalnızca beğendiği sosu hazırlayıp karıştırmak kalır.
İçeriğinde; beyaz lahana, yeşil lahana (napa cabbage), kırmızı lahana, havuç, taze soğan, mayonez ve hardalın yanı sıra
bazen damak zevkine göre yeşil biber, maydanoz ve kuru soğan da bulunabiliyor. Ben bu karışıma renk katmak amaçlı bir adet de taze kırmızı biber ekledim artı mayonez yerine yoğurt kullandım. Dediğim kadar hafif olmuş de mi?
>We love coleslaw inside a jacket potato. Barry makes it, not me, and I think he uses mayonnaise. I'll ask him to try it with yoghurt next time!
>hey Julia, I guess you guys have better go semi yogurt semi mayo version first. It might not be appealing for you, if you are used to make coleslaw with mayo..
.Bir süre sonra blogları tamamen kapatmayı düşünüyorum” yazmissin, umarim yanlislik vardir bu cumlede.Sakin sakin kapama ozellikle de ingilizce olani. Cok buyuk katkida bulunuyorsun Turk mutfaigni tanitmak adina,inan bana!
yeni adresin de hayirli olsun
Lamacim burada da zaten ingilizcesi var. Insanlar yeni adrese alistiktan sonra zaten dusunurum heralde cunku 4 blogu manage yapmak zor olur gibi geliyor:)
Çok güzel olmuş canım,hayırlı olsun :))
İnşaallah yasak kalkar da bizler de bloglarımıza dönebiliriz..
Mutlu haftasonları diliyorum..
sevgilerimle..
Arkadaşım yeni yerinde mutlu olursun inşallah vende taşındım hayırlı olsun arkadaş listeme ekledim Listenize benide dahil ederseniz memnun olurum
sevgiler
Hulya, that looks like a great take on cole slaw. We’ll have to try that this week. I made a different version of slaw last week and blogged about it. http://foreignperspective.wordpress.com/2011/03/03/spectacular-overnight-slaw/ it was awesome too, but so different. There’s so much that can be done with cabbage 🙂