I know it sounds a little assertive title, but after you read through ingredients I am sure you’ll agree. Coleslaw was a salad I tasted in US. But somehow I’ve never prepared it until now. It consists white cabbage, napa cabbage, red cabbage, carrot, green onions, mayo or vinegar, mustard, salt and pepper. It is that simple!!!. Some would even add onion, green pepper or parsley.

I used shredded white cabbage, red cabbage, a few green onions, grated carrot, julienned fresh red pepper, julienned green pepper, chopped parsley, salt, and plain yogurt. Isn’t that a healthy and light salad you can eat without felling guilty?
……………………………………………………………………………………………………
Herhalde bugüne kadar denenmiş en sağlıklı  coleslawı hazırladım. Gözüm kapalı ve içim rahat bir şekilde gün boyu yiyebildim. Doyurucu ve lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Amerikada BBQ mangal keyiflerinin ve pikniklerin vazgeçilmezlerindendir. Zaten tanışmamızın tarihi de orda bulunduğumuz döneme gidiyor. Aslen Alman kökenli bir salata olmasına rağmen Amerikalılar tarafından fazlaca benimsenmiştir. O kadar yaygındır ki hemen her market reyonunda yıkanıp paketlenmiş Coleslaw salata karışımını bulabilirsiniz. Tüketiciye yalnızca beğendiği sosu hazırlayıp karıştırmak kalır.

İçeriğinde; beyaz lahana, yeşil lahana (napa cabbage), kırmızı lahana, havuç, taze soğan, mayonez ve hardalın yanı sıra
bazen damak zevkine göre yeşil biber, maydanoz ve kuru soğan da bulunabiliyor. Ben bu karışıma renk katmak amaçlı bir adet de taze kırmızı biber ekledim artı mayonez yerine yoğurt kullandım. Dediğim kadar hafif olmuş de mi?