Recipe is adapted from Lemon Ricotta Cookies With Lemon Glaze”  of Giada De Laurentiis who is one of the head chefs and writers of  Food Network Channel which I used to love to watch when I was in US. I changed the recipe from lemon flavour to orange and just skipped the glaze part. You’ll get about 20 cookies with that amount of ingredients.

Ingredients
  • 2 1/2 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1 (4 oz / 115 g) stick unsalted butter (softened)
  • 1 cup sugar
  • 2 eggs
  • 1 (15 ounce /425 g ) container part-skim ricotta cheese
  • juice from 1 orange
  • zest of 1 orange

Directions

1. Preheat the oven to 375F (190C).

2. In a medium bowl, combine flour, baking powder, and salt. Stir to mix and set aside.3. In a large bowl combine the butter and sugar. Using an electric mixer beat until light and fluffy, about 3 minutes. Add the eggs, one at a time, beating until incorporated. Add the ricotta cheese, orange juice, and orange zest. Beat to combine. Stir in the dry ingredients. Mix just until blended.4. Line 2 baking sheets with parchment paper. Spoon the dough about 2 tablespoons for each cookie onto the baking sheets. Leave about 2 inches space between the cookies as they will spread while baking.

5. Bake for 15 minutes, until slightly golden at the edges. They’ll be white on top. Remove from the oven and let the cookies rest on the baking sheet for 20 minutes. Once cool, generously dust powdered sugar on top of cookies.

………………………………..

Tarif, Amerikadayken zevkle izlediğim kanallardan”Food Network” ve bu kanalın takipçisi olduğum baş aşçı ve yazarlarından ‘Giada De Laurentiis‘e ait “Lemon Ricotta Cookies with lemon glaze” den adapte edilmiştir. Glazürü ve limon kısmı hariç tarife sadık kaldık… Tek fark, glazürsüz, portakallı ve lorlu yeni bir kurabiye ortaya çıkmış olması!

Portakallı Kurabiye tarifimizi Yıldız‘ın ev sahipliğini yaptığı #9 “Mandalinalı ve Portakallı Lezzetler” etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Not: Cup, Amerikan cup ölçüsü olan 250 ml lik kaptır. Genelde, hacmi yaklaşık olarak TR de bizim kupa dediğimiz bardağa denk geliyor. Aşağıdaki malzemelerle hemen hemen 20-22 adet kurabiye elde ediliyor.
Malzemeler
  • 2,5 cup un
  • 1 cup şeker
  • 1 tk. kabartma tozu
  • 1 çk. tuz
  • 2 yumurta
  • 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 425 gr lor peyniri
  • 1 portakalın suyu
  • 1 portakal rendesi
Yapılışı
  1. Un, tuz ve kabartma tozu bir kaba birlikte elenir.
  2. Ayrı bir karıştırma kabında yumuşak tereyeğ ve şeker mikserle orta hızda 3 dakika kadar çırpılır. Çırpma esnasında yumurtalar teker teker eklenir. Lor peynir, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Kuru malzemeler de tereyağ karışımına eklenir ve sadece yetecek kadar karıştırılır.
  3. Parşömen kağıdı serili tepsiye 2 yemek kaşığı olacak şekilde 5 cm aralıklı yerleştirilir ama kaşıkla yayılmaz. Sıcaklığın etkisiyle kendisi gerektiği kadar yayılacaktır. 190 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. 20 dakika dinlendikten sonra üzerine bol pudra şeker serpilir.