As light as a feather…If you like light desserts and parfaits, You’ll definitely like this one. It is easy and fun to prepare too. Certainly crowd-pleasing recipe. You could apply the recipe by using cups for individual servings and change fruits or substitute the kind of jello with a nice touch. Try and share the result with us!

 

Have a good weekend!

Ingredients

  • 300 gr ladyfingers
  • 3 eggs
  • 4 cup milk
  • 1 tsp vanilla extract
  • 10 tsp granulated sugar
  • 4 tsp all purpose flour
  • 1 tbsp butter

for topping

  • 2 large banana
  • 2 pkgs 3 oz strawberry jell-o gelatin

to wet ladyfingers:

  • 1 cup milk
  • 2 tbsp sugar

Directions

  1. In a medium pot, combine milk, eggs, sugar, flour . Cook by stirring constantly until It becomes pudding consistency. When it comes to boil and get thick, add butter and vanilla. Turn the heat off and mix the cream with an electric mixer for 7-8 minutes.
  2. in a small bowl, whisk 1 cup milk and set aside.
  3. Dip ladyfingers into the milk sugar mixture and place them in dish side by side (10 inch-10inch square dish works perfectly fine) spread half of the cream you prepared on ladyfingers evenly. Repeat the action for remaining ladyfingers and cream.
When it is at room temperature place banana slices on top (don’t forget to rub your banana with lemon juice a little before using otherwise they can get darken easily). Spread Jell-O-gelatin prepared according to instructions at the back panel of the packages. Let sit that in the fridge for a while to chill and serve.
……………………………………….
Tarif  Yeşil Kivi‘ den…Ailem burdayken gelecek olan misafirlerimi de bahane edip, nette içinde kedi dili (sauyer) bisküvi de olan hafif bir tatlı tarifi aramaya koyuldum…karşıma bu güzel şey çıkıverdi.

Yeni yılın ilk tarifi oluyor bu tüy kadar hafif tatlı…Tatlıyla başlayalım öyle de devam etsin diye düşündüm. Daha önce gelecekti aslında bu tarif ama kısmet, bazen engeller çıkıyor. Yaptığım tek değişiklik  yumurta sayısını (1′e indirdim) azaltmak oldu.


Kalabalığı memnun edebilecek bir tarif… İyi hafta sonları!


Malzemeler

  • 300 gr kedidili bisküvi
  • 3 tane yumurta
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İstediğiniz mevsim meyveleri
  • Meyveye uygun jöle (bitkisel olandan)

Kedidillerini ıslatmak için:1 cup süt (250 ml)+2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Krema malzemeleri vanilya ve tereyağ hariç karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Krema pişince vanilya ve tereyağı eklenip mikserle 7-8 dakika çırpılır.
Süt ve şeker karıştırılır, kedidilleri bu süte batırılıp tepsiye dizilir. Üzerine kremanın yarısı gezdirilir. Üzerine bir kat daha sütte ıslatılmış kedidili dizilir, kalan krema en üste dökülür.
Muhallebi soğuyunca meyveler dizilir (muz kullanacaksanız limon suyuyla ovmayı unutmayın), üzerine hazırlanan jöle dökülür. Buzdolabında soğutulup servis edilir.

Filed under: Çay ikramlarıSütlü tatlılar7 Comments »