Pistachio brownie must be one of the decadent, scrumptious desserts ever…notably if you are fond of chocolate…

Recipe is from Cenk. It was so perfectly written that I couldn’t paraphrase it. Thus I am sharing the way Cenk did. The only change I made was stirring 1/2 cup coarsely chopped pistachio in brownies in addition to slivered pistachios for decorations .

BROWNIES

Ingredients

  • 9 ounces (260 grams) bitter sweet chocolate, chopped
  • 8 tablespoons (1 stick/120 grams) butter
  • 1 cup (200 grams) sugar
  • 4 eggs
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 3/4 cup + 2 tablespoons (130 grams) all-purpose flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 6 ounces (170 grams) milk chocolate, chopped
  • 1/4 cup pistachios, slivered

Directions

Preheat your oven to 350F. Butter an 8 inch square pan, line with parchment paper and set aside.
Melt butter and bittersweet chocolate in a bowl over simmering water and let cool to room temperature. Add sugar and whisk until combined.
Add the eggs, one at a time, and whisk until combined. Add the vanilla extract. Fold in flour and salt. Combine 1tsp flour to 1/2 cup coarsely chopped pistachios and stir in the mixture. Pour the mixture into the baking pan, smooth the top with a spatula and place the dish at the centre rack in the oven. Bake for 30 minutes. Let cool to room temperature.
Melt the milk chocolate in a bowl over simmering water. Let cool for 5 minutes and pour over cooled brownie.
Smooth the top with a spatula and sprinkle with pistachios. Place in the refrigerator and let the milk chocolate set. Serve it cold.
………………………………………

Biliyorum epey zaman oldu yeni bir tarif paylaşmayalı sizlerle…bu ay biraz dolu geçti diğerlerine nazaran…sınavların, sonuçların yer aldığı hatta bahardan sonraki 6 ayı nerde geçireceğimizi belirleyen bir ay oldu desem yeridir. Zaman yaklaştıkça değineceğiz bu konuya…Gelelim ecnebi kekimiz browni’ye

Tarif Cenk‘ten…gerçekten misafirinize mahçup etmeyecek cinsten bir browni tarifi…Cenk’in anlattığı şekliyle paylaşıyorum. Yaptığım tek değişiklik içine de bir miktar (1/2 sb kadar) antep fıstığı eklemek oldu.

Eski yılın son postunun akabinde yeni yıl mesajımı da iliştirivereyim…Umarım dilek, istek, arzu, talep (bildiğim tüm eşanlamlılardı:)) ve gerçekleştiremediğiniz hayalleriniz  gerçekleşir. Efendimizin sene başı duasıyla satırlarıma son vermek istiyorum (Türk filmi repliği!)

Peygamber Efendimizin (sav) Sene başı duası: “Ey Allahım(c.c.)! Sen Ebedi ve Kadimsin. İşte bu yeni senedir, ben Senden bu sene, şeytan ve dostlarından korunmayı, kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı yardım etmeni ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul olmayı isterim. Ey Kerem Sahibi, kabul eyle!”

BROWNIE

Malzemeler

  • 260 gr bitter çikolata, doğranmış
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı (200 gram) şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı (130 gram) un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 170 gr sütlü çikolata
  • 1/4 su bardağı Antep fıstığı, traşlanmış

Yapılışı

Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.

Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.

Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.

Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.

Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.