Recently I’ve taken pictures of two different table settings. First is mine for my guests. My mom is here so I got some help especially while wrapping grape leaves. The menu

………………………………………

Sofralardan ilki misafirlerim için hazırladığım akşam yemeği sofrası… menüdekiler;

  • ekşili topalak çorbası
  • Fırında tavuk pirzola
  • Etli, nohutlu pirinç pilavı
  • Zeytinyağlı yaprak sarma
  • Kuru patlıcan dolma
  • Kuru biber dolma
  • Peynirli tepsi böreği
  • Marul salata
  • Kedi dilli pasta


The second table belongs to one of my friends and the menu was decided to limit to 3 course by guests. So the host had chosen those below as 3 course menu;

  • Cold pasta salad
  • Pastry with potato
  • Rose shaped dessert with hazelnut


we call this as “cold pasta salad”. It doesn’t consist so many ingredients but it surely is an appetizing salad for gatherings.  I wanna give the recipe roughly as eye bowls: 1/2 package of any kind of tiny pasta; cooked and drained, 3/4 cup peas; boiled,  2 carrots; diced and boiled, 1/2 cup mayonnaise, 1 cup plain yogurt, chopped fresh dill, chopped dill pickles. In a large salad bowl, combine pre-cooked pasta, carrots, peas, dill pickles. Whisk yogurt, chopped fresh dill and mayo in a saparate small bowl and pour in pasta bowl. Mix that up and add some salt if you desire. It is that easy!
…………………………
 

Soğuk makarna salatası hemen hepimizin bildiği bir tariftir. Malzemelerinin her daim el altında olmasından mıdır
yoksa malzeme sayısının az oluşundan kaynaklanan kolaylığından mı genelde bir çırpıda hazırlayıverdiğimiz bir salata olagelmiştir. Buna rağmen blogda olmadığını farkedince, hazır elimde böyle bir foto da varken göz kararı tarif vereyim dedim.

1/2 paket haşlanmış makarna tercihen boncuk makarna yahut herhangi küçük biri, 1 kase haşlanmış bezelye, 2 orta boy havuç küp doğranarak haşlanmış, 1 kase doğranmış kornişon turşu, kıyılmış taze dereotu, 3-4 çorba kaşığı mayonez, 1 cup kadar (250 ml) yoğurt, isteğe göre tuz. Haşlanıp süzülmüş makarna, haşlanmış bezelye ve  havuç karıştırma kabına alınır. Dikkat edilmesi gereken husus makarna, bezelye ve havucun haşlanıp süzüldükten sonra oda sıcaklığına inmiş olması. Doğranmış kornişon turşu eklenir. Yoğurt, mayonez ve dereotu bir kasede karıştırılır. Makarna kasesine ilave edilip bir güzel karıştırılır. Servis tabağına alınır.

 

Hand made pastry with potato filling
………………………………..
Sofralardan ikincisi ise ; patates harçlı el açması  mayalı börek, fındıklı gül tatlısı, ve soğuk makarna salatasından oluşan, 3 çeşit ile sınırlandırılmış arkadaş sofrası …Tavsiye ederim varsa günleriniz, çaylarınız, arkadaş toplantılarınız mutlaka uygulayın, hem ev sahibine kolaylık hem misafirin midesine…Hatice hanımın ellerine sağlık!