Special sish meatball kabob


Season salad


Bulgur Pilaf (with peas,chickpeas, zucchini, onion, green pepper, and beef)

ezme salad

dry beans with beef

mushroom salad with garlic flavoured yogurt
Baklava and walnut stuffed kadaifi, local dessert of Erzurum

The Place is one of the best known restaurants in Erzurum. Sish meatball is unique food of this restaurant. Restaurant’s interior has a distinguishably beautiful Ottoman shapes and figures. Furthermore it has a gorgeous garden to eat out in warm days. Since Erzurum has a cold and snowy weather in winters, it won’t be that useful during the winter. But it would be great eating outside in that comfy and green garden in summer days.

  • Kabob comes on a flat wood surface which is covered with aluminium foil to keep the food warm
  • dry beans with beef,
  • season salad consist of arugula, green onion, carrot, cucumber, tomato, beetroot, fresh mint, fresh parsley, red cabbage.
  • Ezme salad
  • mushroom with garlic flavoured-drained yogurt (which has strained until it has reached the consistency of cream cheese)
  • kadaifi (stuffed with walnuts and rolled in finger shape, dipped in whisked eggs, then deep fried and finally soaked in syrup)
  • baked kadaifi with pistachios and soaked in milk syrup

………………………………………..

Erzurum’un meşhur restoranlarından biri olan Tarihi Emirşeyh Köftecisi resimlerde de görüldüğü gibi kendine has farklı, bir o kadar lezzetli köftesiyle biliniyor. Değişik bir tat ve görüntüye sahip olan şiş köfteyi yolu düşenlerin denemelerini tavsiye ederim. Dekoru, yaz ayları için ideal olan dış bahçesi, Osmanlı motifleri ile bezenmiş iç mimarisiyle görülmeye değer. Yalnız günlerden Pazar olmasından olacak temizlik biraz aksıyor gibiydi…artı kullanılan çatal ve bıçakların yenilenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum açıkcası…en azından ortamın atmosferi ile uyuşmuyordu. Bunca eleştiriden sonra gelelim resimlerin izahına.

  • Folyo ile kaplı ahşapların üzerinde közlenmiş domates, yeşil biber, kıyılmış marul, rende havuç, kıyılmış mor lahana, maydonoz ile sunulan spesyal şiş köfteler,
  • Bezelye, kabak, soğan, yeşil biber ve et parçacıklarından oluşan hafif salçalı sebzeli bulgur pilavı,
  • Etli kuru fasulye
  • Acılı ezme salata
  • Sarımsaklı süzme yoğurtlu mantar salatası
  • Pancar, mor lahana, roka, taze soğan, nane, havuç, domates ve salatalıktan oluşan salatası ki sofranın benim için en vazgeçilmez parçasıydı,
  • Tatlı numunelerinin bulunduğu tatlı tabağı ise Emirşeyhin spesyali olan pekmezli cevizli sarma baklava, sütlü kadayıf, kadayıf dolmasından oluşuyor.



Mekan hakkında okuduğum yorumlara göre mezelere bazen közlenmiş biber de eşlik ediyormuş. İlgililere duyrulur.

Not: Bir sonraki Erzurum gezimizde şehrin ismi ile beraber anılan meşhur ‘Cağ Kebabı’yla tanıştıracağım sizleri inşa Allah…

Adres:

‘Tarihi Emirşeyh Köftecisi’ 1950’den bugüne
Merkez: Tebrizkapı Cad. No:170 Tel: 0442 214 15 44-45
Şube: Erzurum AVM Yenişehir Tel: 0 442 315 37 38