I found the recipe from one of the blogs I follow. I tried and really liked it. I never skip salad kind recipes I met. This was just one of them. Original recipe has mustard in sauce along with lemon juice, olive oil and salt. I omit mustard and add some fresh dill.

Ingredients

  • 5 springs of green onion, thinly sliced
  • 3/4 cup corn (canned)
  • 1-2 tin canned tuna
  • a few springs fresh dill, chopped
  • 2 fresh red pepper
  • or 3 roasted red peppers, diced
  • 1/2 bunch parsley, chopped
  • 1 lemon juice
  • 3-4 tbsp olive oil
  • salt
Directions
in a medium mixing bowl, combine all ingredients but lemon juice salt and olive oil. in a jar squeeze lemon juice, add salt. Put the lid on and shake. Stir olive oil in and shake it again until well blended. Drizlle over the salad and toss to coat.

Filed under: Low Calorie OptionsSaladSeafood1 Comment »

…………………………………….
Tarif, beğenerek takip ettiğim sevgili Yasemin‘den…Yaptığım tek değişiklik hardalı çıkarıp bir miktar dere otu eklemek ve taze kırmızı biber yerine közlenmiş kırmızı biber kullanmak oldu…Tavsiye ederim, çok lezzetli bir salata…
Malzemeler
  • 5 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • birkaç dal dereotu
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 2 adet kırmızı biber (taze yada közlenmiş)
  • 1 kutu konserve ton balığı

Sos için
  • zeytinyağ
  • 1 limon
  • tuz

Yapılışı Maydanoz ve dereotu incecik kıyılır. Soğanlar ve kırmızı biberler küçük doğranır. Tüm malzemeler çukur bir kasede karıştırılır. Ton balığı da salataya eklenir. Salatanın sosunu hazırlamak için limon suyu, arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ ve tuz  eklenip çırpılır. Sos salataya gezdirildikten sonra servis yapılır..