I made this healthy, satisfying and light dessert and posted the recipe before. But only difference is the fruit sauce. This time I prepared strawberry coulis instead of blackberry. Other than that everything is same even the amounts of the ingredients. So you can check out the recipe here.

P.S: You can adjust the sweetness of the coulis according to your pleasure by increasing or decreasing amount of sugar.

I like smooth, silky and the most importantly milky or lets say any dessert  made of milk like ice cream, different kinds of pudding, chocolate, cheesecake…I’m sure most of the women think in the same way:)

……………………………………….

Lezzetlendirmek için muhallebisine bi parça tereyağ, bir adet yumurta, sakızlı bir aroma isterseniz; bir iki parça damla sakızı veyahut süte ilaveten çiğ krema ekleyebilirsiniz. Özellikle kremanın, sütlü tatlıların lezzetine yaptığı katkı tartışılmaz biliyorsunuz.Kremayı muhallebi malzemeleri ile birlikte tencereye alıp pişirebileceğiniz gibi muhallebi pişip ılınınca, çiğ kremayı mikserle çırpıp krem şanti haline getirdikten sonra da ekleyip karıştırabilirsiniz. Yalnız unutmayalım ki damağımıza hitap ettikçe kalorisi de artacaktır. Benden söylemesi… sonra uyarmadın demeyelim:)

Malzemeler
muhallebisi için
  • 2 kupa süt
  • 3 yk nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 kupa şeker
çilek sosu
  • 2 kupa çilek
  • 1/2 kupa şeker
  • 1/2 sb su
  • 2 yk nişasta
Yapılışı
Muhallebi malzemeleri vanilya hariç tencereye alınıp karıştırarak pişirilir. Baloncuklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır. Vanilya eklenip karıştırılır. Ilıyınca, üzerinde bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırılır.
Çilekler doğranır ve rondoda çekerek püre haline getirilir. Küçük bir tencereye, çilek püresi, su, şeker ve nişasta alınır. Orta ateşte kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.

Sos kaynamaya başlayınca, ateş kısılır ve birkaç dakika daha pişirilip ocak kapatılır. Ilınan sos muhallebilerin üzerine paylaştırılır.

Filed under: Sütlü tatlılar1 Comment »