Tekirdağ köfte ile alakalı daha önce yazıp en yakın zamanda denemek istediğimi belirtmiştim hatırlarsanız. Denedim ve oldukça beğendiğimi itiraf etmeliyim. Ben malzemeleri azaltarak kullandım, ama daha kalabalık gruplar için miktar ideal olabilir. Denemek isteyenlere….

Not: Köfte çok kızgın yağda kızarırsa dışı kabuk gibi olur içi pişmeyebilir.

8 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika

Malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • Kızartmak için
  • sıvıyağ

Yapılışı:

Kıyma, irmik, soğan, ceviz içi, tuz ve karabiber derin bir karıştırma kabına alınır, iyice yoğrulur. Bir gece dinlendiririlir. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlayarak mekik biçiminde köfteler hazırlanır. Kızgın yağda köftelerin her tarafı kızartılıp, pilavla birlikte servise sunulur.

………………………………………………………………………..

You can both cook immediately or save them for later use. To able to do that place meatballs in one layer and freeze, and then put them all in storage bags. You could cook on the grill/ broil them, or fry them with a little oil in a frying pan.

Tekirdağ meatball goes great with rice, hot red pepper sauce and salad.

Ingredients

  • 1 lbs ground beef+lamb mixture
  • 2 medium size onion, grated
  • 1 tsp cumin
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp ground black pepper
  • 1/2 tsp paprika
  • 1 tsp crushed pepper
  • ¾ cup finely ground walnuts
  • 3 tbsp fine semolina

Directions

Knead meat, onions, cumin, and salt well in a bowl with your hands. Add black pepper, paprika, crushed pepper, and knead again. Finally add ground walnut and semolina, and knead well for at least 5 minutes more.

Cover with a plastic wrap and refrigerate over night.

Shape the ground beef mixture into oval-shaped or finger-shaped meatballs. Originally, at meatball restaurants in Tekirdag, it is served like finger shaped. Fry them until well done.