>

 

Sac which is an iron utensil just like wok used for cooking meat dishes like this one. You could cook the lamb alone and serve with rice or you could cook it with vegetables like tomato, green and red pepper, onion, garlic, and mushroom. I used only tomato, green pepper and onion as vegetables. It is really easy. You’ll start with sauteing finely diced lamb on wok(sac) with any kind of cooking oil like canola, corn or olive oil. Then add diced onion, peppers and keep sauteing. Add some water if needed. Finally tomato goes in. When meat absorb all the juice and get tender, that means ready to go.

………………………………………………..

 

Isterseniz sadece kuzu eti kullanarak bildiğimiz geleneksel kavurmayı hazırlayabilir yahut sevdiğiniz sebzeleri ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Gelecek sefere önce sebzesiz sade şeklini sonra da mantar, kırmızı biber, domates, yeşil biber, soğan ve sarımsak ekleyerek sebzeli sac kavurmayı denemek istiyorum. Ayrıca patlıcan gibi sebzelerin de çok yakışacağını düşünüyorum.
Malzemeler

 

300 gr.kuzu eti
2 yeşil biber
2 domates
1 adet kuru soğan
lavaş ekmeği
tuz,karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Kuzu eti sıvıyağda sotelenir. Üzerine doğranmış kuru soğan ve yeşil biber eklenir. Bir süre sonra soyulup doğranmış domates, tuzu ve baharatı eklenir. Lavaş ekmeği ile beraber ikram edilir.

Filed under: Ana yemeklerEt YemekleriRamazan3 Comments »