>

Walnut stuffed figs with syrup is a good choice as dessert for Ramadan.

Ingredients

  • 15 dried figs
  • ½ coarsely chopped walnut
  • 1 cup milk
  • 3 tbsp sugar
  • 1 tbsp butter

For decoration

Ground Pistachio

Directions

Let sit figs get soften in warm water for an hour. Cut the stems and make a hole with your finger. Insert walnuts inside. Grease a small pot with a tbsp butter and place figs in that prepared pot. Whisk milk and sugar until sugar dissolves. Pour that on figs slowly. Turn the heat on low and cook until figs absorb the milk. Place figs on platter and keep in fridge until you serve. Before serving decorate with pistachios.

…………………………………………………………………

 

Şuruplu tatlılara gore daha hafif ve kolay bir seçenek. Incir tatlısının yapılışının diğer (restoranlarda yapılan hali) bir şekli de şöyle; incirler önce kaynatılıp yumuşatılıyor. Ceviz doldurduktan sonra şerbet gezdirip fırınlanıyor ve şerbetini çekmesi sağlanıyor.

 

Malzemeler

 

  • 15 adet kuru incir
  • ½ cup ceviz
  • 1 s.b süt
  • 3 çorba k. şeker
  • 1 yk tereyeğ
  • Üzeri için kaymak ve fıstık

Yapılışı

Incirler 1 saat kadar ılık suda bekletilir. Sapları kesilip iç boşluğuna cevizler doldurulur. Küçük bir tencere yada tavaya tereyağ sürülüp incirler yerleştirilir. Şeker ve süt karıştırılır ve üzerlerine gezdirilir. Kısık teşte incir sütü çekene dek pişirilir. Servis anına kadar dolapta dinlendirilir. Servis ederken kaymak ve fıstıkla süslenir.

Filed under: RamazanSütlü tatlılar4 Comments »