levrekbugulama
levrekbugulama2

If you like fish, you’ll definetely like the seabass recipe. It could be served with salad greens, artichoke salad or any kind of olive oil dishes.

Ingredients

  • 3 seabass, cleaned
  • 1 medium potato
  • 1 medium tomato, peeled
  • 1 medium onion
  • 2 green peppers
  • salt
  • pepper
  • paprika
  • a dash cumin powder
  • 4 tbsp olive oil

directions

wash and let drain the fish in colander for a while. Rub with the spices and let that sit in the fridge for a few hours. After a while, place fish on a lightly greased baking tray. Cut vegatables into small cubes and place them around the fish. Drizzle some oil on top of them and bake in 350 F for 25-30 minutes or until fish is completely white.

…………………………………………………………..

Özellikle Kars gibi soğuk memleketlerde iyi bir iftar ana öğesi olabileceğini düşünüyorum balığın. Balık olarak da Çipura, Alabalık, yahut levrek gibi içiniz rahat şekilde iftarda yiyebileceğiniz kılçıksız balıklar seçilebilir. Oldukça da pratik hazırlanabilen deniz ürünleri enginar gibi balığa yakışabilecek zeytinyağlılarla, soğuk mezelerle artı bol yeşillik ve salatalarla ikram edilebilir. Gelelim tarife…

malzemeler

  • 3 adet levrek (kişi adedince)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 1 adet soyulmuş domates
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • çok az kimyon
  • sıvıyağ

Yapılışı

Balıklar birkaç saat önceden baharatlarla ovulup dolapta dinlendirilir. Dikdörtgen bir borcam yahut ısıya dayanıklı herhangi bir kap yağlanır balıklar yerleştirilir. Etrafına yukarda saydığımız sebzeler küp doğranarak yerleştirilir. Tuz biber ekilip üzerlerine sıvıyağ gezdirilir. 180 C de 25-30 dakika kadar yahut yeterince pişirilir.