There are some points to take into account while baking puff pastry. First of all, oven needs to be preheated to 400F. Secondly, filling you want to use in the pastry, shouldn’t be juicy. Because it makes the dough soggy not fluffy. Then, since the puff pastry dough is decadent and sensitive to the excessive heat, after first 10 minutes in the oven, it needs to be checked often. When you take care of all points, You’ll get a good result with puff pastry.

I prepared those puff pastries with different fillings like;

  • beef frank filling, (Turkish sausages)
  • feta cheese & parsley
  • chicken & veggies

1.   for beef frank filling, you need;

  • beef franks,
  • onion,
  • tomato and
  • green pepper.

Saute onion in 3 tbsp canola oil (or whatever you use for cooking) , add green pepper and tomato and cook until tender. Add thinly sliced beef franks cover with a lid and simmer for a few minutes more. Season with salt and pepper to taste. Turn the heat off and let cool down to room temparature.

2.  for chicken filling , you need;

  • Chicken breast cut into small cubes,
  • onion,
  • carrot,
  • peas,
  • salt and pepper.

Saute onion in cooking oil, stir chicken pieces, diced carrot, and peas in one by one. Cook until tender. Sprinkle salt and pepper. Turn the heat off.

3.  for cheese filling

you need

  • crumbled feta cheese
  • finely chopped parsley.

in a bowl, mix that evenly and set aside.

cut puff pastry into squares and put 1 tbsp whichever filling you like in.  Brush the edges with egg whites and fold the edges like triangle. Press and seal it with your fingers. brush the top with egg yolk and place on a cookie sheet. Bake in preheated 400 F oven for 10 minutes or until golden brown.

……………………………………………………..

Dünyanın en kolay hamur işi hazırlamak değil midir milföy kullanmak. Fakat kolayda olsa dikkat edilecek bir kaç husus var bu kat kat kabarık börekleri hazırlarken;

Birincisi milföyün tamamen oda sıcaklığında çözülmesi, ikincisi fırının 200 C ayarlanmış olup önceden ısıtılmış olması, bir diğeri iç harcının sulu olmamasına, pişirirken suyunu tamamen çektirmeye dikkat etmeli. Sulu iç harç milföyünüzün kabarmasına mani olacak hamurlaştıracaktır. Sonuncusu, ilk 10 dakikadan sonra sık sık kontrol edilip kolayca yanabilecek olan bu hamurun, fırında gereğinden fazla tutulmaması gerekiyor.

Farklı iç harçlar denemek isterseniz buyrun bakalım kullanılan harçlara…en klasiğinden başlayarak sıralayalım.

1. Peynirli harç

  • peynir ve maydanoz

2. mantarlı harç

  • mantar
  • soğan
  • domates
  • biber

3. Tavuklu harç

  • tavuk göğsü
  • soğan
  • havuç
  • bezelye

4. Sosisli harç

  • sosis
  • salam
  • mantar
  • kaşar

5. Kıymalı harç

  • kıyma
  • soğan
  • sivri biber
  • tuz
  • karabiber

6. Etli harç

  • et (tantunilik doğranmış)
  • soğan
  • sivri biber
  • domates
  • tuz, karabiber