>

 

Tekirdag is a city in Western Turkey. Those beauties are among Tekirdag’s local foods. Pictures were taken in restaurants. First picture shows  ‘Tekirdag meatball’ which is very famous and I ‘ll try and give the recipe soon by the way.

The second one is the picture of a local dessert that I haven’t seen or tasted even heard it before. Sometimes people (foreigners) who came and visited small towns or cities in Turkey before, ask about the names of local foods they tasted and loved and I try to figure out which food they describe. But now I accept that I might not know all the local foods and details about the cuisine in whole country:))

The dessert is soaked with syrup, top with tahini sauce, decorated with clotted milk and finally chopped walnuts as a finishing touch. Sounds great right?

……………………………………………………..

 

Köftesiyle meşhur Tekirdağ’a gidilir de köftesi tadılmadan dönülür mü? Tabiki hayır:)

Tekirdağ köftesini diğerlerinden ayıran özellikleri şunlar… Köfte, körpe ve semiz danalardan elde edilen, sinirleri itina ve sabır ile alınmış etlerle hazırlanıyor. Etler titizlikle seçilip temizleniyor. Baharatlarla yoğrulup dinlendiriliyor. Mekik şeklinde köfteler hazırlanıp kızartılıyor. Pilav ve özel salça sosu eşliğinde ikram ediliyor.

Bunun dışında yapılışında kullanılan malzemeler yönüyle de diğerlerinden ayrılıyor tekirdağ köftesi. Tarifini ve resimlerini denedikten sonra en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.

Ikinci resimde gödüğünüz güzellik de yine yöreye ait şuruplu bir tatlı. Kemal paşa tatlısının büyük halinin, tahin sosu, kaymak ve dövülmüş ceviz ile sunulanı diye tarif edebiliriz. Adı mı? Benim ilk kez duyduğum bir tatlı “Hayrabolu tatlısı”. Adını Tekirdağın ilçesi Hayraboludan almış. Gidenlere tavsiye edilir.