This meatball has a weird name originally. I have no idea why people named it like that. But it is called “lady’s thigh’s meatball”. It differs from rest of the meatballs just because it has itsy bity amount of cooked rice in and it’s shape is oval and slightly flat.

ingredients

  • 1 lbs ground beef or lamb
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 1/2 bunch flat leaf parsley, chopped
  • 1 egg
  • 1/3 cup rice, boiled and drained
  • salt
  • black pepper

for frying

  • 1 large egg, beaten
  • 1/2 cup flour
  • canola oil

Directions

Combine ground lamb, egg, salt, pepper, cooked rice, chopped parsley and onion in a medium bowl. Mix and knead evenly. Set aside and let the mixture sit for an hour.

Grab pieces as big as a golf ball and shape them in oval and flat meatballs. Dip into beaten egg and then to the all-purpose flour for both sides.

Heat the medium skillet on medium high heat and cook each side for 4 minutes and take them on to a platter lined with paper towel. Serve warm.

……………………………………………………………………………

Tadı ve görüntüsü oldukça tatmin edici yalnız akşam yemeği için biraz ağır olabilir kızartma olması yönüyle…

Malzemeler

  • 1/2 kg kıyma
  • 1 kuru soğan, incecik doğranmış
  • 1/2 demet maydanoz, kıyılmış
  • 1 yumurta
  • 1/3 cup pirinç, haşlanıp süzülmüş
  • tuz
  • karabiber

kızartmak için

  • sıvıyağ
  • 1 buyuk yumurta
  • galeta unu veya un

Yapılışı

köfte malzemeleri karıştırma kabına alınıp yoğrulur bir süre dolapta dinlendilir. cevizden büyük parçalar koparıp oval yassı köfteler hazırlanır. Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulanıp kızartılır. Sıcak servis edilir.