>

 

with this amount of ingredients I’ve got 25 cookie. If you like hazelnut, then you’ll love this cookie…because it is full of hazelnut flavor…

Ingredients

  • 125 gr soft butter
  • 1 whole egg
  • 1 egg white
  • 1 cup powdered sugar
  • 1/2 cup roasted hazelnut, ground
  • 1/2 cup coarsely chopped hazelnut
  • all-purpose flour (approx 1 and 1/2 cups)

directions

In a medium mixing bowl, combine; soft butter, sugar, ground hazelnut, and whole egg. Gradually add all-purpose flour and knead evenly. Let the cookie dough sit a while.

Heat the oven to 325 F. Grab pieces from the dough and shape in balls. Lightly press them to make flat. Dip one side of the cookies into egg white then chopped hazelnut. Place them on a cookie sheet a little apart from each other. Bake for 10-15 minutes.

 

……………………………………………………….

 

Oldukça kolay, bi dolu fındık aromasına sahip bir kurabiye. Bu kadar miktar ile 25 adet kurabiye elde ettim.

malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 cup pudra şekeri
  • 125 gr tereyağ/margarin
  • 1/2 cup dövülmüş fındık
  • 1/2 cup iri kırılmış fındık
  • aldığı kadar un (1,5 cup kadar)
  • 1 yumurta akı

yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta, pudra şeker, toz haline getirilmiş 1/2 cup fındık karıştırma kabına alınır. Azar azar un ekleyerek yoğrulur. Bir süre dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Çok hafif basarak yassıltılır. Önce yumurta akına daha sonra fındık kırığına batırılıp tepsiye aralıklı dizilir. 160 C derecede 10-15 dakika kadar pişirilir.