I know I am supposed to post the pastries from the tea menu but I can’t help sharing this beauty:)

Oh my God! you should have tasted it. I couldn’t believe that it was going to be a delicious dish until I made and tested it myself.

It is a magnificent blend of several healthy, tasty vegetables and olive oil. I should admit that the olive oil gives a luscious flavor to the dish.

There is no secret ingredient, but the secret of the dish is using all the vegetables as fresh not canned or frozen. Then you’ll have the essence and the taste I am talking about.

It doesn’t take time more than 40 minutes. 15 minutes top for preparing and 25 for cooking. You should immediately try!

P.S: I believe that it will be more elegant, If you use 1 cup peeled white or yellow pearl onions instead of regular onion.

Ingredients

  • 2 cups cauliflower florets
  • 1 medium onion
  • 1 cup peas
  • 1 cup fresh carrot
  • 1 cup golden potato
  • 3-4 tbsp olive oil
  • Salt
  • Black pepper
  • A few fresh dill sprigs for garnish

Directions

Wash all vegetables and drain well. Divide cauliflower into small florets. Dice potato and carrot up into small cubes. Set aside.

In a medium pot, sauté chopped onion in olive oil for five minutes on medium high heat. Add potato and carrots and sauté until they nearly cooked. Add cauliflower florets and peas. Add 2 cups water and cook for about 25 minutes or vegetables are tender.

Get enough amount from the dish to the plate and decorate with fresh dill.

…………………………………………………………………..

Biliyorum çay menüsündekileri yayınlamamı bekliyorsunuz ama bu güzelliği paylaşmadan edemedim. Daha sonra yine menüdekilerden devam edicez, izci sözü:)


ilk duyduğumda çok iştahlı bir tarif gibi gelmemişti ama deneyip tattıktan sonra aynı şeyi düşünmez oldum. Gerçekten sağlıklı bir yemek aynı zamanda nasıl bu kadar lezzetli olabilir diye düşünmeden edemiyor insan.


Yemeğin bu kadar lezzetli olmasının sırlarından ilki tüm sebzelerin taze olarak kullanılması, diğeri hakiki zeytinyağı ve sonuncusunun da kurusoğan olduğunu düşünüyorum. Ne konserve ne de dondurulmuş sebzelerin aynı aromayı verebileceğini sanmıyorum çünkü onları kullanarak da pişirdiğim oldu. Ama bu kez ki lezzeti yakalayamamıştım.


Not yemeklik doğanmış kuru soğan yerine arpacık soğanı kullanırsanız çok daha şık duracağını düşünüyorum.


Malzemeler

  • 2 cup çiçeklerine ayrılmış karnabahar
  • 1 cup arpacık soğanı yahut bir orta boy kurusoğan
  • 1 cup bezelye
  • 1 cup küp doğranmış sarı patates
  • 1 cup küp doğranmış havuç
  • Bir tutam dereotu
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 sb su



Yapılışı


Soğanlar zeytinyağda sotelenir. Patatesler ve havuçlar eklenir. Bir miktar bu şekilde kavrulduktan sonra küçük çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve bezelye eklenir. Su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır ve 25 dakika böylece pişirilir. Tuz ve karabiber ekilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınıp dereotu serpilir sıcak yahut soğuk ikram edilir.