>

 

This is a kind of flexible recipe that you could add or omit spices you’d like. For instance I used salt, pepper, paprika, a dash cumin powder, spicy red pepper flakes, 2 tbsp oil and a little red pepper paste.
Put the wings and the rest of the ingredients in a bag and shake it to coat. let the wings marinate for a night long. Preheat the oven to 350 F. Place the wings on a lightly greased baking tray or on parchment paper placed tray. Bake it until roasted and serve warm with any kind pilaf you like.

 

…………………………………………………………………

 

Oldukça esnek bir tarif. İsterseniz hoşlanmadığınız baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz. Ben

1 tk kadar (çok az su ile çözülmüş) salça, tatlı toz biber, acı pul biber, tatlı pul biber, çok az kimyon, tuz , karabiber, sıvıyağ kullandım. Arzu edilirse acılı ketçup da ilave edilebilir. Tavuk kanatları baharatları ve sıvıyağ eklenip marine edilir. hafif yağlanmış tepsiye yan yana tek sıra olarak dizilip önceden 180 C ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirilir. Sıcakken salçalı bulgur pilavı, salata ve cacık eşliğinde ikram ettim. Sonuçtan da gayet memnun oldum.