Healthy and satisfying…I cut it into medium squares and served with tea. You could divide the pastry into small, tiny squares and serve as an appetizer as well. It is served with a dallop of garlic-flavored yogurt and a leaf of fresh mint on top of each slice. But I’d rather add a little feta cheese in to make it more tasty instead of serving with yogurt.

Ingredients

  • 2 medium zucchinis
  • 2 Turkish pastry sheets
  • 2 large eggs
  • 100 g grated mozzarella
  • 50 g feta cheese, crumbled
  • 1/3 cup oil
  • Handful flat leaf parsley
  • Handful fresh dill
  • Salt
  • Pepper

Directions

Cut pastry leaves as julienne and add in a medium bowl. Peel and great the zucchinis. Crack the eggs.

Add grated mozzarella cheese, cooking oil (canola, sunflower or olive oil) and crumbled feta cheese in the bowl.

Pre-heat the oven to 350 F. Finely chop parsley and fresh dill. Stir parsley and dill in. Mix that with a spatula well. Spread the batter in a lightly greased baking dish evenly. Bake that until golden brown. Cut it into medium squares and serve.
……………………………………………………………………….



Sevgili Pelinde görüp denenecekler listesine eklediğim ve ilk firsatta denedigim kabaklı börek. Hem doyurucu hem sebzelerden dolayi besleyici. Kabak sevmeyenler için ise kabak yemenin bir yolu olabilir. Pelin sarımsaklı yoğurtla ikram etmiş, ben ise yoğurtsuz servis edip içine beyaz peynir eklemeyi tercih ettim.Mutlaka deneyin!

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 2 orta boy kabak
  • 2 büyük yumurta
  • 100 gr kaşar rendesi
  • 50 gr kadar beyaz peynir
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Kabaklar soyulup rendelenir. Yufkalar erişte büyüklüğünde kıyılır. Maydanoz ve dereotu kıyılır. Kaşar peyniri rendelenir. Beyaz peynir ovalanır. Tüm malzeme karıştırma kabına alınır yumurtalar ve sıvıyağ eklenip karıştırılır. Hafif yağlanmış borcama boşaltılır.
Önceden 180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir.