Turkish Pide With Ground Beef / Kıymalı Kapalı Pide

>

Delicious recipe to try…I got 16 medium (approximately 7-8 inches for each one), scrumptious pide from this amount of ingredients…

I used fresh, green, thin and long peppers which we have in Turkey. But if you don’t have those kinds of peppers (as far as I remember, it is hard to find it in US), You could use one big pepper like Anahaim, Cubanella or sweet bell pepper as well (but, since the bell pepper is a little bit thicker, so you need to dice it up very finely)

ingredients

for dough

  • 4 cups all-purpose flour
  • 2 tsp dry active yeast
  • salt
  • warm water (approx 1 and 1/2 -2 cups)

for filling

  • 16 oz ground beef
  • 3 tbsp olive oil or canola
  • 2 green peppers, petite diced
  • 1 big onion, finely chopped
  • salt
  • black pepper
  • sweet red crushed pepper

for top

  • 2 egg yolks
  • 2 tbsp water

Directions

To prepare filling, oil the medium skillet with olive oil or canola oil and saute chopped onion until lightly browned. Stir green peppers in and cook another 5 minutes. Add ground beef and the spices. Stir constantly not to make ground beef turn into meatballs. Cook for 15 minutes and turn the heat off. Let it cool to room temperature. Set aside.

you can make the rest of the recipe as same with this recipe.

At last, in a small bowl, whisk 2 egg yolks and 2 tbsp water evenly. Brush them with egg wash and bake until golden browned.

 

……………………………………………………………….

 

Tamamen kendi denemem olan çok lezzetli bir pide oldu. Birer karış uzunluğunda 16 adet kapalı pide elde ettim. Resimde sanki hamuru kalın gibi gözükmüş ama gerçekte oldukça incelerdi.
Malzemeler
Hamuru için

 

  • 4 sb dolusu un
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı

  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı pul biber

üzeri için

2 adet yumurta sarısı

Yapılışı
Hamur malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alınır. İyice yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Bu esnada iç harcı hazırlamak için, sırayla çok küçük doğranmış kuru soğan, sivribiber sıvıyağda kavrulur. Kıyma ve baharatlar eklenip suyunu salıp çekene dek kavrulur. Ocağın altı kapatılır, harcın oda sıcaklığına inmesi beklenir.
Hamur, cevizden biraz büyük bezelere ayrılır. Sırayla oval şekilde incecik açılır. Hazırlanan harçtan yeterince yayılıp kenarları ortada birleştirilir. Parmak uçlarıyla yapıştırılır. 2 yemek kaşığı su ilave edilmiş yumurta sarıları çırpılıp hazırlanan pidelerin üzerine fırçayla sürülür.
Pideler hafif yağlanmış tepsilere yerleştirilir. 180 C önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.

 

8 Comments Add yours

  1. >Hulya,Pideler nefis gorunuyor.Turkiye'ye tasindiginizi yazmistin, hayirli olsun.Iffet

  2. Sarah says:

    >I really love all of your recipes, I have so many bookmarked to try! Thanks for sharing them with us, take care,Sarah.

  3. Burcu says:

    >Hulya merhaba,http://turkishrecipes.org/ adli sitede benim blogumdan alinmis, yani calinmis, 50'den fazla tarif buldum. Ingilizce yazilmis Turk tariflerini yayinliyorlar ve belki sizin tariflerinizi de calmis olabilirler diye haber vermek istedim.

  4. Anonymous says:

    >Hi :)I`m Mime from Syria . I love your site a lot & I have tried a lot of your recipes . they all were great , Morrocan chicken & chickpea salad , chickpea salad , potato cups , bulgur salad , a lot more ..thanks a lot for sharing your recipes, thanks for your time , thanks 4 every thing :)this pide looks yummy too ,Keep on the great work

  5. >Hello Sarah, Thanks for your nice comment. I hope you try and like the recipes soon.Merhaba Burcu, Ben tariflerime rastlamadim ama tariflerinin senden izinsiz yayinlanmasini kiniyorum tabi. Neyseki Web sitenin linki var. Tariflerin kaynagi olarak gosterilmis sag alt kosede…"Authentic Turkish food" adiyla ve Recipe Links basligi altinda.Hello Mime, I am really glad that you tried and liked the recipes. Thanks for your nice comments.

  6. slm ben ahmet türkiyeden konyadan etliekmek ustasıyım 25 yıllık ama etliekmege baharat girmez yanlışınız var ben yıllarca turizimde çalıştım yemek izgara pizza koya fırın kebabı ustalıgı yaptım sormak istediginiz bir şey olursa bana sorun yardımcı oluyum malkoc_ahmet@hotmail.com facebok msn adresindeyim benim tecrübemden yararlanın ben arabistanda medinede araplara sevdirdim etliekmegi aynı zamanda kıprıs rusya avrupanın her ülkesine yedirdim mevlanayı

  7. oya says:

    çok güzel…elinize sağlık dneyeceğim….

Leave a reply to My Turkish Kitchen Cancel reply