>

Delicious recipe to try…I got 16 medium (approximately 7-8 inches for each one), scrumptious pide from this amount of ingredients…

I used fresh, green, thin and long peppers which we have in Turkey. But if you don’t have those kinds of peppers (as far as I remember, it is hard to find it in US), You could use one big pepper like Anahaim, Cubanella or sweet bell pepper as well (but, since the bell pepper is a little bit thicker, so you need to dice it up very finely)

ingredients

for dough

  • 4 cups all-purpose flour
  • 2 tsp dry active yeast
  • salt
  • warm water (approx 1 and 1/2 -2 cups)

for filling

  • 16 oz ground beef
  • 3 tbsp olive oil or canola
  • 2 green peppers, petite diced
  • 1 big onion, finely chopped
  • salt
  • black pepper
  • sweet red crushed pepper

for top

  • 2 egg yolks
  • 2 tbsp water

Directions

To prepare filling, oil the medium skillet with olive oil or canola oil and saute chopped onion until lightly browned. Stir green peppers in and cook another 5 minutes. Add ground beef and the spices. Stir constantly not to make ground beef turn into meatballs. Cook for 15 minutes and turn the heat off. Let it cool to room temperature. Set aside.

you can make the rest of the recipe as same with this recipe.

At last, in a small bowl, whisk 2 egg yolks and 2 tbsp water evenly. Brush them with egg wash and bake until golden browned.

 

……………………………………………………………….

 

Tamamen kendi denemem olan çok lezzetli bir pide oldu. Birer karış uzunluğunda 16 adet kapalı pide elde ettim. Resimde sanki hamuru kalın gibi gözükmüş ama gerçekte oldukça incelerdi.
Malzemeler
Hamuru için

 

  • 4 sb dolusu un
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı

  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tatlı pul biber

üzeri için

2 adet yumurta sarısı

Yapılışı
Hamur malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alınır. İyice yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Bu esnada iç harcı hazırlamak için, sırayla çok küçük doğranmış kuru soğan, sivribiber sıvıyağda kavrulur. Kıyma ve baharatlar eklenip suyunu salıp çekene dek kavrulur. Ocağın altı kapatılır, harcın oda sıcaklığına inmesi beklenir.
Hamur, cevizden biraz büyük bezelere ayrılır. Sırayla oval şekilde incecik açılır. Hazırlanan harçtan yeterince yayılıp kenarları ortada birleştirilir. Parmak uçlarıyla yapıştırılır. 2 yemek kaşığı su ilave edilmiş yumurta sarıları çırpılıp hazırlanan pidelerin üzerine fırçayla sürülür.
Pideler hafif yağlanmış tepsilere yerleştirilir. 180 C önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.