This is a kind of frigile fish that could fall apart easily. But I like the taste! I used simple coating with flour, salt, and pepper.
In a medium shallow dish, combine 1 cup all-purpose flour, salt, pepper, paprika evenly and dip cleaned and drained fishes into the flour mixture and rub them and coat with flour. Shake the excess flour off. 

 

Add enough canola or sunflower oil to a large skillet to reach a depth of 2 inches. Heat oil over medium-high heat and fry the fishes for a few minutes for each side or until golden brown. Transfer immediately to a plate lined with paper towel to drain. Once drained, place them on a platter and

Serve with;

  • salad greens
  • parsley
  • lemon slices
  • radishes
  • onion salad

 

………………………………………………………………….
Temizlenip ayıklanmış balıklar yıkanır ve tamamen süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Un, çok az kimyon, tuz, karabiber ve tatlı toz biber karışımına bulayıp kızgın yağda kızartılır. Bol yeşillik, limon, turp ile ikram edilebilir.

 

Not: Mezgitler diğer balıklara nazaran biraz narince…Parçalanmaması için unlama işleminde oldukça hassas olmak icap ediyor. Lezzetli olup, diğer balıklar gibi ağır kokusu olmadığı, artı kolay ayıklanabilir oldukları için çocuklara kılçıklarını hızlıca ayıklayıp yedirmek için ideal bir seçenek.