>

 

 

Those recipes from my lovely neighbour. They were prepared in the summer, no doubt! Since we can’t find any fresh apricot and rosehip in this time of the year.

You should try it. There is nothing like homemade colorful jams:)

 

for Rosehip Jam

 

2 pound fresh rosehip, washed and drained
2 pound granulated sugar

 

for apricot Jam

2 pound fresh apricot, washed and seeds discarded

2 pound sugar

 

Directions

 

Place friut in a pot and spread the equal amount of granulated sugar. Let that sit in this way at least for a few hours. Then bring it to boil on medium-high heat. Turn the heat to low and simmer for another 15 minutes. Turn the heat off and let cool down to room temperature. Fill them in air-tight jars and keep it in dry and cool place.
…………………………………………………………………
Kıymetli komşumun hazırladığı reçellerle devam ediyoruz…tabi merak ediyorsunuzdur neden reçel? Tabiki yayınlaması en kısa süren, vakit almayan tarifler de ondan:))

 

1 kg Taze kuşburnu
1 kg toz şeker

 

1 kg Taze kayısı
1 kg toz şeker

 

 

Tencereye ayıklanıp yıkanmış meyve alınır üzerine eşit miktar şeker her tarafına eşit dağılacak şekilde serpilir. Bir kaç saat bu halde bekletilir. bir taşım kaynatılır. Kaynadıktan 15 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca cam kavanozlara doldurulur. Serin yerde korunur.