>

Borek with mozzarella cheese
Ingredients

  • 4 Turkish pastry leaves(prepared)

Liquid mixture

  • 1 cup milk
  • 1/2 cup cooking oil
  • 2 eggs

For filling

  • 2 cups grated mozzarella cheese
  • ½ bunch fresh flat leaf parsley, chopped

for top

  • sesame seeds and nigella seeds

Directions

In a medium mixing bowl, combine liquid mixture to brush pastry sheet. Whisk egg, oil, and milk together. Set aside.

Oil baking dish or tray; divide round pastry sheets into 2 as 2 pastry leaves for the bottom and 1 and 2 leaves for top. Spread one of pastry sheets according to your dish. Pour 2-3 tbsp liquid mixture and brush that evenly.

Spread the other pastry sheet and brush with liquid mixture again. Repeat the process until you complete 2 pastry sheets for bottom.Spread cheese filling evenly to the surface. Place one of the pastry sheets on top of filling.

Brush it with liquid mixture. Do the same thing for remaining pastry sheet and liquid mixture.When you are done, cut Turkish Borek into medium squares. Brush very top of it and sprinkle same sesame and nigella seeds then bake in 350 F pre-heated oven for about 45 minutes or until golden brown.

………………………………………………………………..
Kaşarlı Börek

 

 

Malzemeler

 

 

  • 4 yufka
  • Kaşar rendesi
  • Kıyılmış maydanoz

 

üzeri için
  • susam ve çörek otu
Sıvı harcı

 

 

  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta

 

Hazırlanışı

 

 

Hafif yağlanmış borcama yufkaların ikisi sırayla yerleştirilip sıvı harçdan fırça yardımıyla sürülür. Ara kata hazırladığımız kaşarli iç harç iyice yayılır. Kalan diğer iki yufka da sıvı harç gezdirilerek yerleştirilir. En son üzerine sürmek üzere kalan sütlü harç tamamen gezdirilir. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 C fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.