I prepared this delicious, thin crust, and vegeterian pizza with;

 

  • Baby spinach
  • Ricotta cheese
  • Cherry tomatoes
  • Mozarella cheese
  • Spinach pesto

 

Spinach pesto

 

  • 1/3 bunch spinach
  • 2 tbsp parmesan cheese
  • 3 tbsp extra virgin olive oil
  • Salt
  • 2 cloves garlic, roughly chopped

 

You can reach the basic pizza dough recipe from Here

 

Put all ingredients of pesto in a food processor and process it until smooth. After you roll the dough and place on pizza sheet, spread pesto evenly on it. Arrange ricotta cheese and cherry tomato halves on pesto layer. Bake it in 400 F preheated oven until lightly browned. Arrange baby spinach and grated mozzarella cheese on top and bake another 10 minutes or until cheese melt. Slice it up and serve warm.

 

………………………………………………………………………………

 

  • körpe ıspanak,
  • çeri domates,
  • rikotta peynir (heralde lor oluyor bunun karşılığı)
  • ıspanak pesto
  • mozarella peynir ile hazırladığım vejeteryan bir pizza.

Tadı oldukça lezzetli, ince tabanlı hazırladığım için olsa gerek çıtır çıtır ve oldukça hafifti. Hamur tarifine Burdan ulaşabilirsiniz.

ıspanaklı pesto da ise
  • 1/2 bağ ıspanak
  • 3 y.k zeytinyağ
  • tuz
  • 2 y.k parmesan peynir
  • 1 diş sarımsak var.

pesto malzemelerinin hepsi robottan geçirilir. Pizza hamurunu üzerine yayılır. Daha sonra üzerine rikotta peynir, çeri domates yerleştirilir. Kızara dek önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir. Körpe ıspanaklar ve üzerine de rendelenmiş mozarella peynir rendelenip tekrar fırınlanır. Peynir eriyene dek tutulur. Dilimlenip sıcak servis yapılır.