>

I made this delicacy cheesecake for Muhammet’s (my spouse) birthday on friday. Tuxedo cheesecake was one of the best cheesecakes I have ever tasted. It looks a little bit hard to prepare. But its taste is worth spending time. It is creamy, rich, and decadent because of the intensive chocolate. Strongly suggested!

 

Ingredients

Crust

  • 3 tbsp sugar
  • 1½ cups graham cracker crumbs
  • 4 tbsp unsalted butter, melted

Cake

  • 3 (8 oz each) packages cream cheese, room temperature
  • 1 ½ cups sugar
  • 1 tbsp vanilla extract
  • 1 tbsp all-purpose flour
  • 5 large eggs, room temperature
  • ½ cup chopped walnuts
  • ½ cup mini semi-sweet chocolate chips
  • 3 ounces unsweetened chocolate, melted

For ganache

  • ½ cup chocolate chips
  • 2 tbsp heavy cream

 

Directions
Lightly butter the sides and the bottom of 9-inch springform cake pan.

To make the crust, mix together the sugar, crumbs, and butter. Cover the bottom only prepared pan with the crumb mixture, using your fingers to press the mixture into an even layer.
To make the cake, beat room temperature cream cheese on medium high-speed in the bowl of an electric mixer fitted with a flat paddle. Add the sugar and vanilla and beat until the mixture light and creamy. Scrape the inside surface of the bowl. Beat 30 additional seconds. Add the flour and mix to incorporate. Reduce the speed to low, add the eggs one at a tie and mix to incorporate addition. Do not over mix the batter once the eggs have been added.
Divide the batter evenly into 3 separate bowls, about ½ cups each. Add the chopped walnuts and chocolate chips to one bowl and mix to incorporate. Pour this batter over crust layer, and spread the batter into an even layer. Place the pan in the freezer for 60 to 70 minutes or until the cheesecake layer is firm.
Preheat the oven to 325 F. Add the melted chocolate to the second bowl of batter and beat until evenly incorporated. Pour this batter over the pecan layer and spread into an even layer. Return the pan to the freezer for 40 to 45 minutes, or until firm. Pour the remaining vanilla batter over the chocolate layer and spread into an even layer.
Wrap the bottom of the pan in a double layer of aluminum foil and place the pan in a large roasting pan. Place the pan on the middle shelf of the oven. Carefully pour hot water into the roasting pan. The water should rise half way up the sides of the springform pan.
Bake the cheesecake for 1 and 20-25 minutes. The cake should be slightly soft in the center. Remove the springform pan from the roasting pan and remove the aluminum foil. Transfer the cake to wire rack and cool at room temperature for 1 hour.
Chill the cake for 1 hour and then remove the sides of the springform pan. Cover with plastic wrap and chill several hours or overnight. Melt ½ cup of chocolate chips with hot heavy cream. Garnish with melted chocolate or fudge sauce if desired. Slice and serve.
…………………………………………………………..
Smokin (tuxedo) cheesecake

Bu tarifi gördüğüm günden beri denemek için fırsat kolladım. En son eşimin doğum günü için yapmaya karar verdim. Biraz uğraştırıcı gibi görünüyor ama tavsiye ederim herkes tarafindan beğenilecek bir tat.
Malzemeler

 

Tabanı için

  • 1 ½ cup ufalanmış tereyağlı herhangi bir bisküvi
  • 4 y.k eritilmiş tereyeğ veya margarin
  • 3 y.k şeker

Keki için

  • 600 gr labne peynir
  • 1 cup şeker
  • 1 çorba k. un
  • 5 yumurta
  • ½ cup damla çikolata
  • ½ cup ceviz veya pecan
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için

Hazır çikolata sosu veya eritilmiş çikolata ile kaplanabilir. Ben ½ cup damla çikolatayı 2 y.k sıcak çiğ krema ile eritip üzerini bunla kapladım.

Hazırlanışı

Eritilmiş tereyeğ, şeker ve incecik kırılmış bisküvi karıştırılıp tereyeğ ile yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirilir.

Oda sıcaklığında yumuşamış olan krem peynir yahut labne peynir mikserle çırpılıp şeker ve vanilya eklenir. Bir kaç dakika daha çırpılıp sırayla un ve yumurtalar biber birer eklenir. Bu karışım 3 eşit miktarda 3 ayrı kaplara paylaştırılır yaklaşık 2,5 cup olmak üzere.
Ilk kaseye irice dövülmüş ceviz ve mini damla çikolata eklenip karıştırılır ve bisküvi tabanın üzerine yayılır. Buzlukta 30 dakika kadar bekletilir.
ikinci kaseye ½ cup eritilmiş çikolata eklenip karıştırılıp ikinci kat olarak cevizli damla çkolatalı tabakanın üzerine yayılır. Tekrar buzlukta 30 dakika kadar bekletilip
üçüncü ve son tabaka olan sade kısmını yapmak üzere son kase hiç birşey eklenmeden en üste yayılıp düzlenir. öceden ısıtılmış 160-165 C fırında 1 saat 25 dakika kadar pişirilir. Oda sıcaklığına inmesi beklenip dolapta en az 5-6 saat soğutulur.
NOT: Üzerindeki çikolata kaplaması için hazır çikolata sosu kullanılabilir yahut benim yaptığım gibi yine ½ cup çikolatayı 2 yemek kaşığı sıcak çiğ krema ile eritip pürüzsüz olana dek çırpıp üzerine yayın. Dolapta tekrar en az bir kaç saat soğutup dilimleyip ikram edin.