Cheese pide 

Prepare in the same way as you made Meat pide. Roll divided tiny dough balls in oval shape as thin as you can. Thinly fold the edges back on the pide and stick them. Bake them for 15-20 minutes in 375 F oven. Spread the shredded mozzarella cheese generously and you can place one thin slice of tomato and green pepper on each pide as well to decorate it. Bake another 5-10 minutes or until golden brown. Sprinkle some chopped parsley on top of cheese pide. Serve warm.

………………………………………………………………..

 

Kaşarlı pide

Kuşbaşılı pide deki şekilde hamur mayalanıp hazırlanır. Daha küçük bezelere ayırıp açılabildiği kadar ince açılıp pide şekli verilir. Kenarları katlanıp hafif yağlanmış tepsiye yerleştirlir. Önceden 180 C ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirilir. Fırından çıkartılıp rendelenmiş kaşar her yerine eşit şekilde yayılır. Üzerlerine bir dilim domates bir parça yeşil biber yerleştirilip tekrar fırınlanır. Peynir eriyene ve kızara dek fırında pişirilir. Dilimlere ayırıp sıcak ikram edilir.