Turkish braid pastry with olive paste

 

Ingredients

4 cups all purpose flour
1 tbsp dry active yeast
½ cup warm water
½ cup warm milk
½ cup cooking oil
1 egg, separated
1 tsp salt
1 tsp sugar
100g margarine, melted
1 cup black olive paste
Sesame and nigella seeds

Directions

In a medium mixing bowl, combine; flour, salt, sugar, dry yeast. Add liquid ingredients; egg white, water, milk, cooking oil and knead until you’ll get elastic and smooth dough. In a warm place, let the dough rise about double size for an hour.

Divide the dough into small balls as big as a ping-pong ball. Roll each ball as thin as you can. Brush the surface with melted butter or margarine. Spread olive paste and roll tightly and give it braid shape. Place it on a lightly greased cookie sheet or baking sheet.

Finish the remaining of the balls like that. Whisk egg yolk with 1 tbsp olive oil and brush the tops with egg yolk. Sprinkle some sesame seed and nigella seed on top. Bake in preheated 375 F until golden brown.

 

………………………………………………….

 

Zeytinli örgü açma (oktay ustadan)

 

 

Arkadaşımın Oktay ustadan esinlenip hafif değiştirerek hazırladığı zeytinli açmaları. Zeytin ezmesi yerine doğranmış siyah zeytin kullanmak, margarini çok daha az miktarda kullanıp susam ve çörek otu eklemek artı örgülerin ebatlarını küçültmek yaptığı değişikliklerden bazıları. Orjinal tarifte yapılan her üç rulo ile büyükçe örgüler elde edilirken, bu tarifte hamur küçük bezelere ayrılmış ve her birinden küçük şaç örgülü açmalar hazırlanmış. Tadına bakan hemen herkesten olumlu dönütler alan bir hamur işi, tavsiye edilir.

Malzemeler
  • 4 su b. un
  • 1 p. kurumaya
  • 1 çay b. ılık süt
  • 1 çay b. ılık su
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 100 gr margarin
  • 1 kase zeytin ezmesi
  • Susam ve çörek otu

 

Hazırlanışı

 

4 su b. un karıştırma kabına alınır. Tuzu, mayası, şekeri ilave edilipkarıştırılır. Yumurtanın akı, su, sıvıyağ, süt ilave edilerek yoğurulur. Hazır olan hamur küçük bezelere ayrılarak açılır. Açılan her bir bezenin üzerine bolca margarin sürülür. Zeytin ezmesi konularak hamurlar rulo yapılır. Rulolara örgü şekli verilir. Yapılan örgüler yağlanmış tepsiye alınır. 1 yumurta, 1 y.k zeytinyağı eklenerek çırpılır örgülerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otu serpilip 180 C derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.