I tried lahmacun with tortilla and I had a very wise and easy solution to make lahmacun hereafter. You know “lahmacun” is one of our Turkish classic foods which is very famous and loved. Before I found out this version of it, I had to prepare all dough crust and filling all by myself. Now I can prepare it in no time. I just spread the ground lamb filling on tortillas and cook in the oven until golden browned. I don’t need to knead the dough and divide it into small balls or roll them and make excellent circular shape. Strongly suggested. You can reach the filling recipe here Lahmacun.

 

………………………………………………..

 

Gurbette özlediğiniz yemekleri ancak kendiniz hazırlayarak tadabilirsiniz tabiki bulunduğunuz yerde bir kurtarıcı Türk restoranı yoksa. Ben de şimdiye kadar lahmacunu tamamen kendim yapardım. İnsan çocuk sayısı arttıkça mutfakta zaman geçiremez hale geliyor ve en az mutfakta kalacak pratik yemeklere başvuruyor. Lahmacunu hazır tortilla ekmekler ile yapmak bunlardan bir tanesi mesela. Sadece iç harcını yapıp hamur kısmı ile hiç uğraşmıyorsunuz.

Bilmeyenler için anlatayım. Tortilla Meksika mutfağına (yahut Hispaniklere dersek daha iyi olur) ait dürüm yapıp yemeye yarayan ince lavaş misali açık ekmek. Hazır pişmiş… sadece ısıtmanız yetiyor tüketmek için. İnanmayacaksınız ama Tortilla ile yapmayı keşfettiğimden beri Lahmacun hazırlamak Amerikada yapılacak kolay yemeklerden biri haline geldi.

Lahmacun iç harcına burdan ulaşabilirisiniz.