easy as pie…You are lucky, if you have already canned pumpkin puree at the grocery stores in your country. Because we have to make it at home in Turkey, when we want to prepare desserts with pumpkin.
It tastes like pumpkin pie but feels like cream. I forgot to take pictures after sliced. You should have seen the harmony of colors orange from the pumpkin and white from whipped cream.
Ingredients

 

1 (15 oz) canned pumpkin
2 packages of graham cracker

½ tsp ground cinnamon
¼ tsp ground clove
¼ tsp groung ginger
½ cup granulated sugar
1 cup pecan, coarsely chopped 

For topping

½ cup whipping cream
2 tbsp powdered sugar
½ cup hazelnut, toasted

Directions

In a medium mixing bowl, coarsely break graham crackers. In another bowl, whisk sugar, spices and pumpkin puree until sugar dissolves. With a spatula, gently mix; graham crackers, pumpkin puree and pecan. Lightly grease on the bottom of an 8 X 8 inch square dish.

Spread the mixture evenly. Let it set in the fridge for a few hours. Mix whipping cream with an electric mixer on high speed for 5 minutes. Add powdered sugar and mix until combined. Spread on top of dessert and sprinkle some toasted hazelnut on top. Serve cold as in small slices.

 

………………………………………………………….

 

Balkabaklı bisküvili pasta

Püre yapıldıktan sonra geri kalan kısmı oldukça kolay ve zaman almayan bir tatlı. Eğer burdaki gibi balkabağı püresinin hazır haline marketlerden ulaşılamıyorsa aslında tüm bir kabağın püresi yapılıp ağzı hava almayan saklama kabında veya bir kavanozda tatlılarda kullanılmak üzere dolapta saklanabilir.

Böylece püre elinizin altında hazır olduğu müddetçe kolayca kek, tatlı ve pasta yapılabilir. Blogda balkabaklı cupkek, rulo pasta ve bu en son yapılanla birlikte 3-4 tarif olacak onlara da bir göz atabilirsiniz fikir edinmek açısından.

Dilimlenmiş halinin fotoğrafını çekemedim asıl o güzel turuncu ve beyaz rengin uyumunu fotograflamak gerekiyordu ama maalesef…… umarım başka zamana…

Malzemeler

2 paket bisküvi
1 cup (250 ml) balkabağı püresi
Yeterince şeker
½ tatlı k. toz tarçın
¼ tatlı k. toz karanfil
¼ tatlı k. toz zencefil
1 kase kadar iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

1 çay bardağı süt kreması
1 çorba k. Pudra şeker
Fındık

Hazırlanışı

Orta boy bir karıştırma kabına irice kırılmış bisküviler alınır. Başka bir kapta şeker, tarçın, karanfil, zencefil ve balkabağı püresi şeker eriyene dek çırpılır. Püre, kırılmış bisküviler ve ceviz hafifçe karıştırıp borcama eşit şekilde yayılır. Dolapta soğutulduktan sonra üzerine pudra şekerle çırpılmış krema sürülür. Kavrulup irice kırılmış fındık serpip servis edene dek dolapta bekletilir.