Roasted eggplant and ground beef stew is a kind of light dish for people who want to be careful about the calorie intake and for the diabetics too. If you omit the yogurt topping or count it as one carb, it is already a low carbohydrate option.
Ingredients
  • 4-5 small Indian eggplants
  • 4-5 green pepper
  • 2 medium tomatoes, peeled and petite diced
  • 8 oz ground lamb or beef
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 2 tbsp olive oil
  • Salt
  • Pepper

For topping

  • 2 cloves garlic, minced
  • Plain yogurt

Directions

Roast eggplants and peppers in the oven for an hour. Set aside to cool down. Meanwhile sauté onion in 2 tbsp olive oil until lightly browned. Add ground beef and stir constantly not to make it beef chunks. Peel and dice the eggplants, peppers and stir that in to beef. Add petite diced tomatoes as well.

Stir to combine and let simmer for 5- 10 minutes. Pour on a platter and serve with garlic flavored yogurt on top. You can drizzle olive oil and paprika mixture on top of yogurt as garnish if you want.
……………………………………………………………..
Közlenmiş patlıcan tava
Yaz öğünleri için ideal hafif ve lezzetli bir yemek…Tarif portakal ağacından.
Artı sonradan farkettim ama yoğurt kısmını saymazsak şeker hastaları için ve düşük kalorili yiyecekleri tercih edenler için de yemesi sorun olmayan nadir yemeklerden. Çünkü karbonhidrat miktarı sayılacak kadar yüksek olan sadece yoğurt var bu yemekte. Patlıcan, biber, soğan ve domates gibi malzemeler karbonhidrat miktarı hemen hemen olmayan (yok denecek kadar az) sebzelerden olduğu için onlar için de gönül rahatlığıyla yenebilecek bir yemek olmuş oluyor. Düşük kalori olabilmesi için kıymayı olabildiğince yağsız kullanmak gerekecek tabi.

Malzemeler
  • 4-5 adet patlıcan
  • 4-5 adet biber
  • 2 orta boy domates
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık zeytinyağ
Üzeri İçin
  • 2 diş sarımsak
  • yoğurt
Hazırlanışı
Patlıcan ve biberler birlikte közlenir.Soğuması için bir kenarda bekletilir. Bu arada 2 kaşık zeytinyağında soğan pembeleştirilir. Kıyma eklenip kavrulur.

Soyulup küçük küçük doğranmış patlıcan ve biberler tavaya eklenir. Biraz pişirildikten sonra küp doğranmış domatesler ilave edilerek pişirilir.

servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Istenirse en son kızdırılmış ve kırmızı biber eklenmiş yağla servis edilir.