Pumpkin Cupcake/ Balkabaklı Kapkek

Would you like to get vitamin A and fiber while eating a scrumptious cake? Preparing pumpkin recipes provide you to do that. Especially, If you can’t eat pumpkin in any other way, this is a good way to get it.

I want to try all pumpkin recipes I know, since I am not sure if there is any chance to find prepared pumpkin that easy in grocery stores in Turkey. I would have to prepare my own pumpkin puree when I go back there! If you see lots of pumpkin recipes in the blog recently, do not be surprised:))

Ingredients

 

  • 1, ½ cups sugar
  • ½ cup cooking oil
  • 2 eggs
  • All-purpose flour (approx 2 cups)
  • 1 tsp baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground cinnamon½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp ginger
  • 1 cup canned pumpkin
  • 1 cup pecan, coarsely chopped, separated

 

Directions

 

1. Preheat oven to 350 F. Grease the bottom of muffin pan; set aside. In a large mixing bowl, beat eggs and sugar until smooth with an electric mixer on medium speed. Add oil and beat well. Beat in pumpkin. Set sugar mixture aside.

2. In a large bowl, combine sifted flour, baking soda, baking powder, salt, cinnamon, nutmeg. Fold flour mixture to the sugar mixture. Whisk that until combined. Add chopped peacans and mix that well.
3. Spoon batter into prepared muffin pan. Sprinkle some pecan on top of each cupcake
4. Bake until wooden toothpick inserted near center comes out clean.
5. Cool in pan on wire racks for 10 minutes. Remove from pan.

 

 

…………………………………………………………………………

 
Balkabaklı capkek

Nispeten sağlıklı olan balkabaklı tarifler hem vitamin A yönüyle zengin hem lif. Yakında balkabaklı pay ve pasta türlerini de görürseniz şaşırmayın. Türkiyeye dönene dek balkabaklı tarifleri elden geçirmeyi düşünüyorum. Malum TR de balkabağının bu şekilde püre halini bulmak kolay olmayabilir.

Malzemeler

 

  • 1,5 cup şeker
  • ½ cup sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı k. Kabartma tozu
  • 1 çay k. Karbonat
  • 1 çay k. Toz tarçın
  • 1 çay k. Toz zencefil
  • 1 çay k. Nutmeg
  • 1 çay k. tuz
  • 1 cup balkabağı püresi
  • 1 cup iri kıyılmış ceviz
  • Un (yaklaşık 2 cup)

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker çırpılır. Sıvıyağ ve püre haline getirilmiş balkabağı eklenip karıştırılır. Başka bir karıştırma kabına un, tuz, baharatlar, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir.

İki karışımı spatula yardımı ile birini diğerine boşaltılıp ceviz eklenir ve karıştırılır. Daha önce yağlanan capkek kalıbına kaşıkla 2/3 ü doldurulur. Herbir capkek in üzerine de kıyılmış cevizden serpilip fırnlanır. Önceden ısıtılmış 180 C Fırında pişirilir.

5 Comments Add yours

  1. >Cok guzel olmus ellerine saglik.Bal kabak puresini kendinmi hazirliyorsun (nasil tarif edersen sevinirim) hazirmi aliyorsun.sevgiler

  2. >Merhaba, bu kez kendim hazirlamadim burada zaten puresi hazir bulunuyor ama ilgilenirseniz bir tarif var asagida;Kabukları soyulmuş 1 kg balkabağını kare olarak kesip tencereye alin uzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip pişirin. Balkabagi piştikten sonra ezin. Daha sonra hazirladiginiz bu pureyi istediginiz sekilde pasta ve tatlilarda kullanabilirsiniz.

  3. pembe tatlar says:

    >Sunumun çok şık olmuş canım ellerine sağlık:)))

  4. >Tesekkur ederim tarif icin.Bende Virginia da yasiyorum, hic dikatimi cekmemisti pure seklinde.ilginiz icin cok tesekkurler.

  5. İnci Yemek says:

    >Çok güzel bir tarif harikasınızellerinize sağlık.sanıyorum bu mevsimde burada balkabağı kalmadıgerçi benimde dünyadan haberim yok:)okula giden çocuk olunca her tarafa birden yetişemiyorum çarçabuk ne kotarılırsa.Bu tarifinizi mutlaka deneyeceğimiyi haftalar diliyorum sevgiler..

Leave a comment