Spinach with eggs

Ingredients

1 small bunch fresh spinach
2 or 3 eggs
1 large onion, finely chopped
3 tbsp olive oil
1 tbsp red pepper paste
½ tsp paprika
ground black pepper
Salt

Directions

If you use fresh spinach, wash and drain them. If you want to use frozen spinach that’s even easier. Chop onion finely. Place a skillet on the stove top. Drizzle olive oil and add chopped onion into the skillet and sauté onion by stirring it once in a while until lightly browned. Meanwhile, chop spinach. Add pepper paste and chopped spinach one by one to the skillet. Add salt, black pepper, paprika to taste. Stir to combine. Turn the heat on medium and cover the lid. Cook it until spinach absorbs all of its juice, stirring occasionally.

Crack each egg into separetly on to the spinach. Turn the heat down to low and cover the lid. Cook it until egg whites are just cooked. Serve immediately.


………………………………………………………….

 

Ne güzel yemektir “Ispanaklı yumurta” yahut “yumurtalı Ispanak” hem kolaydır (özellikle de dondurulmuş ıspanak kullanılıyorsa) hem besleyici ve hafiftir. Ama tek başına yemenin pek de zevkli olduğunu söyleyemem. Her güzel şey gibi paylaştıkça artıyor alınan lezzetler. Umarım siz de ben gibi yalnız yemek zorunda kalmıyorsunuzdur bu hoş yemeği!

Malzemeler: (4 kişilik)

 

  • bir küçük bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 2-3 adet yumurta

 

Yapılışı:

 

Ispanaklar ayıklanıp yıkanır, yemeklik doğranır. Soğan incecik doğranır.
Bir tavaya sıvıyağ gezdirilir. Sırayla Soğan kavrulup salça eklenir, ıspanak, karabiber eklenir. Kapağı kapalı olarak arada karıştırarak suyunu çekene dek kavrulur. Tuzu ilave edilir.
Üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.