Tuna artichoke Panini

This is a kind of Italian food. Italian cuisine is the closest cuisine to Turkish kitchen. I like this sandwich not only it is light and healthy but also delicious and satisfying. The recipe from “food network” and inspired from “Giada De Laurentiis’ program called “Everyday Italian” which by the way, is one of the best shows in Food Network I think.

Garbanzo Bean Spread:

 

  • 1 Can garbanzo beans, drained
  • 2 cloves garlic
  • 1/4 cup fresh mint
  • 2 teaspoons lemon zest
  • 3 tablespoons lemon juice
  • 3 tablespoons extra-virgin olive oil
  • Salt
  • Freshly ground black pepper

 

Panini:

  • 1 cup pitted black olives, finely chopped
  • 2/3 cup extra-virgin olive oil
  • Freshly ground black pepper
  • 2 (5 1/2-ounce) cans tuna in olive oil, drained
  • 1 can quartered artichoke hearts, drained
  • 8 mini baguettes, sliced in 1/2 lengthwise
  • 2 cups arugula

 

Directions

To make the Spread: Combine all the ingredients in a food processor. Pulse until the mixture is smooth. Transfer to a small bowl and set aside.

To prepare the Panini: Combine the black olives, olive oil, salt, pepper, tuna, and artichokes in a bowl.
Lay out the sliced baguettes. Spread the Garbanzo Bean Spread on both halves of the baguettes. Spoon the tuna mixture over the bean spread. Top with the arugula and close the sandwich. Wrap 1 end of the sandwich in parchment paper to make it easier to eat. Place the sandwiches on a platter and serv



……………………………………………………………..
Enginarlı ton balıklı sandwich
 

Tarif, tahmin edeceğiniz üzere, Türk damak tadına en yakın mutfak olduğunu düşündüğüm İtalyan mutfağından. Food network’ ün ünlü italyan şeflerinden Giada De Laurentiis’ e ait bir tarif. Mutlaka deneyin hem hafif hem besleyici, özellikle bakliyat sevmeyen çucuklar için.
Malzemeler

Nohutlu harç için

1 cup haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
Bir tutam taze nane
3 y.k limon suyu
Limon kabuğu rendesi
3 y.k zeytinyağ
Tuz
Karabiber

iç dolgusu için

1 cup dilimlenmiş siyah zeytin
Zeytinyağ
Karabiber
2 kutu ton balığı
8 mini baget ekmek
1 cup enginar kalbi, 4 e bölünmüş
2 cup roka yaprakları

Hazırlanışı

Nohutlu harcı hazırlamak için tüm malzemeyi robottan geçirip sandeviç ekmeklerinin her iki tarafına da sürün. Ton balıklı iç dolgusunu hazırlamak için malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp ekmeklere doldurun. Roka yaprakları da yerleştirip servis tabağına alın.