Chef’s Salad

Preparation time: 30 minutes
Makes: 4 servings

Ingredients

  • 2 cups torn iceberg or leaf lettuce
  • 2 cups torn romaine or fresh spinach
  • 4 ounces cooked chicken, cut into bite size strips
  • 4 ounces thinly sliced Swiss and cheddar cheese
  • 2 hard cooked eggs, sliced
  • 2 medium tomatoes, cut into wedges or
  • 8 cherry tomatoes, halved
  • 1 small green pepper, cut into bite site stripe
  • 1 cup parmesan croutons
  • 4 tbsp olive oil
  • 1 lemon juice
  • Salt

 

Directions

In a large salad bowl toss together greens. Arrange chicken, cheese, egg, tomato, green pepper on top of the greens. Sprinkle with parmesan croutons. Drizzle desired salad dressing over all. Serve immediately.

 

…………………………………………………………

 

şef salatası içinde katı haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek kıtırları ve herhangi bir et çeşidi (tavuk, hindi, vb) kullanılmasıyla meşhur ama ben bir salataya tek proteinin (Yumurtanın) yeterli olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle et eklemedim. Gelelim tarife…

 

 

Şef salatası 

  • 2 cup göbek marul
  • 2 cup kıvırcık marul veya körpe ıspanak yaprakları
  • ½ cup haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü (herhangi bir et çeşidi de kullanılabilir)
  • ½ cup rendelenmiş swiss ve çedar peynir karışımı
  • 2 katı pişirilmiş yumurta, 4 e bölünmüş
  • 2 orta boy domates yahut 8 kiraz domates
  • 1 yeşil biber, ince uzun doğranmış
  • 1 cup kıtır ekmek (parmesan croutons)
  • 4 y.k zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • Tuz

 

Hazırlanışı

Derince bir salata kasesine yeşillikler karıştırıldıktan sonra yerleştirilir. Üzerine sırayla tavuk, peynir, domates dilimleri, yeşil biber ve dörde bölünmüş yumurtalar yerleştirilir. En son küp kesilip fırında kızartılan ekmekler serpilir. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz ilave edildikten sonra servis yapılır.