I served as sandwich (filling). It was one of the most loved salad and sandwiches I have ever made. Nutritious, satisfying, delicious and healthy that’s all I can say about this salad.

 

Ingredients

 

  • 2 cooked chicken breast, pulled
  • 3 red bell peppers, roasted
  • 10 baby dill pickle, diced
  • A handful of fresh dill, chopped
  • A handful flat leaf parsley, chopped
  • Juice of one lemon
  • 2 tbsp olive oil
  • Salt
  • Black pepper

 

Directions

 

In a medium mixing bowl, combine all ingredients and toss to coat evenly. Serve immediately.

 

………………………………………………………

 

Tavuk Salatası

Nedendir bilinmez bu tarz salatalar dünyanın en güzel yemeği gibi gelir bana…belki de aradığım herşeyi (hafif, besleyici ve sağlıklı olması) aynı anda bulduğum içindir…Sandeviç dolgusu olarak da oldukça lezzetli olan bu salatada yaptığım tek değişiklik dereotunu çıkarmak oldu. Sanki taze soğan da çok yakışacak gibi geldi bana…

 

Tarif “Portakal Ağacı”ndan…

Malzemeler

  • 2 bütün tavuk göğsü
  • 3 kırmızı biber
  • 10 doğranmış kornişon turşu,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • 1 Limon suyu
  • Zeytinyaği
  • Tuz
  • Karabiber



Hazırlanışı


Tavuk göğsü tuzla suda haşlanıp didiklenir. Kırmızı biberler közlenip, soyulur, biraz soğuyunca doğranıp tavuğa eklenir. Dereotu ve maydanoz da kıyılıp ilave edilir. Limon suyu, zeytinyağ ve tuzu ayarlanarak karıştırılır. Servis kasesine alınır.