Purslane salad with yogurt

Ingredients

1 bunch purslane
1 cup sour cream or yogurt
1 tbsp mayonnaise
1 clove garlic, minced
Salt
Red crashed pepper
Olive oil

Directions

Wash and drain the purslane in a colander. Clean the leaves form stems. In a small bowl, whisk sour cream, mayonnaise, salt and garlic evenly. Stir purslane leaves in yogurt mixture gently.

Place the salad on a platter. Mix 1 tbsp olive oil and 1 tsp red pepper. Drizzle over the salad.

 

 

……………………………………….

 

 

Semizotu Salatası

Malzemeler

1 demet semizotu
1 kase kadar yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1 y. kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Pulpiber

Hazırlanışı

Semizotunu yapraklarını ayıklayıp iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir kasede yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu çırpın. Semizotunu da ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp, üstüne incecik zeytinyağı pulbiber karışımını gezdirip servis yapın.