Banana cake II

The best way to use ripen bananas at home is preparing banana cake or muffin. I used medium ablong cake pan. That’s why the ingredients less than a regular cake ingredients. You can also enrich your cake with walnuts or any kind nuts you like.
Ingredients

 

  • 3 extra large eggs
  • 2 ripen banana, mashed
  • 1 cup sugar
  • ½ cup canola oil
  • ½ cup milk
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp baking powder
  • ½ tsp baking soda
  • All-purpose flour (approx 1 and ½ – 2 cups)

 

Directions

In a medium mixing bowl, beat eggs until smooth. Add sugar and keep beating until sugar dissolves. Pour milk, oil, mashed banana, vanilla and mix them well. Sift flour, baking powder, and baking soda together. Add flour mixture to the egg mixture. Stir with a spatula until combined. Pour cake batter in a greased oblong cake pan. Bake it in 350 C pre-heated oven for about 35-40 minutes or until done.

 

……………………………………………………

 

 

Muzlu kek II

Evdeki olgun muzları değerlendirmenin en güzel yolu…Ben şeker oranını daha az tutarak hazırladım, siz de kekinizin az şekerli olmasını tercih ediyorsanız şekeri ¾ cup oranında kullanabilirsiniz, artı baton kek kalıbı kullandığım için malzemeler normal kek içeriğinden daha az. Daha büyük bir kalıp kullanacaksanız malzemeleri arttırmanızda fayda var.

Malzemeler

  • 3 büyük yumurta
  • ½ cup süt
  • ½ cup sıvıyağ
  • 1 cup şeker
  • 1 tatlı kaşığı k. Tozu
  • 1 çay k. Karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 olgun muz, ezilmiş
  • Un (1,5-2 cup kadar)

 

Hazırlanışı

 

Yumurta ve sekeri mikserle çırpın. Süt, sıvıyağ ve ezilmis muzu ekleyip çırma teliyle karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı birlikte eleyip, un karışımını yavaş yavaş yumurta karışımına ilave edin. Tamamen karışınca yağlanmış baton kek kalıbına boşaltıp 180 derece önceden ısınmış fırında 35-40 dakika pişirin.